Surówka z selera

m7
Surówka z selera

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ta pyszna surówka pochodzi z repertuaru kulinarnego mojej babci.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. soli białej

1 szt. selera korzeniowego

1 łyżka pestek z dyni

1 łyżka majonezu

1 łyżka jogurtu naturalnego 2%

3 łyżka rodzynek suszonych

Przygotowanie


Seler obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach.

rodzynki zalewamy wrzątkiem i odcedzamy po 2 minutach.

składniki łączymy i dokładnie mieszamy.

surówkę najlepiej przygotować godzinę przed spożyciem.

zamiast pestek z dyni można dodać 1 łyżkę posiekanych orzechów włoskich bądź fistaszków.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

157

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły