Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
Soli białej
1 Sztuka
Selera korzeniowego
1 Łyżka
Pestek z dyni
1 Łyżka
Majonezu
1 Łyżka
Jogurtu naturalnego 2%
3 Łyżki
Rodzynek suszonych
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Seler obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach.
  2. rodzynki zalewamy wrzątkiem i odcedzamy po 2 minutach.
  3. składniki łączymy i dokładnie mieszamy.
  4. surówkę najlepiej przygotować godzinę przed spożyciem.
  5. zamiast pestek z dyni można dodać 1 łyżkę posiekanych orzechów włoskich bądź fistaszków.

Opis

Ta pyszna surówka pochodzi z repertuaru kulinarnego mojej babci.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!