Surówka z selera

m7

Ta pyszna surówka pochodzi z repertuaru kulinarnego mojej babci.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
157
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ta pyszna surówka pochodzi z repertuaru kulinarnego mojej babci.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. soli białej
1 szt. selera korzeniowego
1 łyżka pestek z dyni
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego 2%
3 łyżka rodzynek suszonych
Przygotowanie
Seler obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach.
rodzynki zalewamy wrzątkiem i odcedzamy po 2 minutach.
składniki łączymy i dokładnie mieszamy.
surówkę najlepiej przygotować godzinę przed spożyciem.
zamiast pestek z dyni można dodać 1 łyżkę posiekanych orzechów włoskich bądź fistaszków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
157
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.