Surówka z selera
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z selera](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976824437.jpeg&w=3840&q=75)
Ta pyszna surówka pochodzi z repertuaru kulinarnego mojej babci.
1
0 / 0
Ta pyszna surówka pochodzi z repertuaru kulinarnego mojej babci.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. soli białej
1 szt. selera korzeniowego
1 łyżka pestek z dyni
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego 2%
3 łyżka rodzynek suszonych
Przygotowanie
1
Seler obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach.
2
rodzynki zalewamy wrzątkiem i odcedzamy po 2 minutach.
3
składniki łączymy i dokładnie mieszamy.
4
surówkę najlepiej przygotować godzinę przed spożyciem.
5
zamiast pestek z dyni można dodać 1 łyżkę posiekanych orzechów włoskich bądź fistaszków.