1

Składniki

1 Szczypta
Soli białej
1 Sztuka
Selera korzeniowego
1 Łyżka
Pestek z dyni
1 Łyżka
Majonezu
1 Łyżka
Jogurtu naturalnego 2%
3 Łyżki
Rodzynek suszonych
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Seler obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach.
  2. rodzynki zalewamy wrzątkiem i odcedzamy po 2 minutach.
  3. składniki łączymy i dokładnie mieszamy.
  4. surówkę najlepiej przygotować godzinę przed spożyciem.
  5. zamiast pestek z dyni można dodać 1 łyżkę posiekanych orzechów włoskich bądź fistaszków.

Opis

Ta pyszna surówka pochodzi z repertuaru kulinarnego mojej babci.

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!