1

Składniki

1 Szczypta
Soli białej
1 Sztuka
Selera korzeniowego
1 Łyżka
Pestek z dyni
1 Łyżka
Majonezu
1 Łyżka
Jogurtu naturalnego 2%
3 Łyżki
Rodzynek suszonych
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Seler obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach.
  2. rodzynki zalewamy wrzątkiem i odcedzamy po 2 minutach.
  3. składniki łączymy i dokładnie mieszamy.
  4. surówkę najlepiej przygotować godzinę przed spożyciem.
  5. zamiast pestek z dyni można dodać 1 łyżkę posiekanych orzechów włoskich bądź fistaszków.

Opis

Ta pyszna surówka pochodzi z repertuaru kulinarnego mojej babci.

Podobne przepisy

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min.

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!