Surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką
m7
Surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką to idealny dodatek do obiadu. Pasuje zarówno do mięsa, ryb, jak i dań wegetariańskich. Równie dobrze sprawdzi się jako element stołu na różnego rodzaju przyjęciach, uroczystościach rodzinnych lub imprezach na świeżym powietrzu. Jej przygotowanie jest banalnie proste i szybkie, a smak z pewnością przypadnie do gustu fanom chrupiących warzyw.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
38
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką to idealny dodatek do obiadu. Pasuje zarówno do mięsa, ryb, jak i dań wegetariańskich. Równie dobrze sprawdzi się jako element stołu na różnego rodzaju przyjęciach, uroczystościach rodzinnych lub imprezach na świeżym powietrzu. Jej przygotowanie jest banalnie proste i szybkie, a smak z pewnością przypadnie do gustu fanom chrupiących warzyw.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szczyp. sól, pieprz
2 szczyp. zioła prowansalskie
3 łyżecz. oliwa z oliwek
1 szt. sałata lodowa
6 szt. rzodkiewka
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Sałatę lodową pokroić dość drobno. Rzodkiewki dokładnie umyć i pokroić w półplasterki.
Czosnek rozetrzeć i wymieszać z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą i pieprzem, dodać dwie szczypty suszonych ziół.
Sałatę lodową połączyć z rzodkiewką, polać sosem i dokładnie wymieszać w celu połączenia się wszystkich składników.