Surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką

m7
Surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką

1

0 / 0

Surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką to idealny dodatek do obiadu. Pasuje zarówno do mięsa, ryb, jak i dań wegetariańskich. Równie dobrze sprawdzi się jako element stołu na różnego rodzaju przyjęciach, uroczystościach rodzinnych lub imprezach na świeżym powietrzu. Jej przygotowanie jest banalnie proste i szybkie, a smak z pewnością przypadnie do gustu fanom chrupiących warzyw.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 szczyp. sól, pieprz

2 szczyp. zioła prowansalskie

3 łyżecz. oliwa z oliwek

1 szt. sałata lodowa

6 szt. rzodkiewka

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Sałatę lodową pokroić dość drobno. Rzodkiewki dokładnie umyć i pokroić w półplasterki.

2

Czosnek rozetrzeć i wymieszać z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą i pieprzem, dodać dwie szczypty suszonych ziół.

3

Sałatę lodową połączyć z rzodkiewką, polać sosem i dokładnie wymieszać w celu połączenia się wszystkich składników.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

38

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły