1

Składniki

3 Szczypty
sól, pieprz
2 Szczypty
zioła prowansalskie
3 Łyżeczki
oliwa z oliwek
1 Sztuka
sałata lodowa
6 Sztuk
rzodkiewka
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Sałatę lodową pokroić dość drobno. Rzodkiewki dokładnie umyć i pokroić w półplasterki.
  2. Czosnek rozetrzeć i wymieszać z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą i pieprzem, dodać dwie szczypty suszonych ziół.
  3. Sałatę lodową połączyć z rzodkiewką, polać sosem i dokładnie wymieszać w celu połączenia się wszystkich składników.

Opis

Smaczna surówka do obiadu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!