1

Składniki

1 Sztuka
sałata
1 Sztuka
sałata lodowa
1 Sztuka
Sos sałatkowy
4 Łyżki
oliwa z oliwek
10 Dekagramów
Roszponka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Roszponkę, zieloną i masłową sałatę należy dokładnie umyć, osuszyć, a następnie porwać liście na drobne kawałki.
  2. Oliwę należy wymieszać z sosem sałatkowym. Sałaty przełożyć do salaterki i polać sosem. Podawać do obiadu.

Opis

Smaczna, lekka, kolorowa.

Podobne przepisy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Marynata do karkówki z grilla

Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!