1

Składniki

1 Sztuka
sałata
1 Sztuka
sałata lodowa
1 Sztuka
Sos sałatkowy
4 Łyżki
oliwa z oliwek
10 Dekagramów
Roszponka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Roszponkę, zieloną i masłową sałatę należy dokładnie umyć, osuszyć, a następnie porwać liście na drobne kawałki.
  2. Oliwę należy wymieszać z sosem sałatkowym. Sałaty przełożyć do salaterki i polać sosem. Podawać do obiadu.

Opis

Smaczna, lekka, kolorowa.

Podobne przepisy

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Marynata do karkówki z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!