Surówka z roszponką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z roszponką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974354955.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna, lekka, kolorowa.
1
0 / 0
Smaczna, lekka, kolorowa.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. sałata
1 szt. sałata lodowa
1 szt. sos sałatkowy
4 łyżka oliwa z oliwek
10 dag. roszponka
Przygotowanie
1
Roszponkę, zieloną i masłową sałatę należy dokładnie umyć, osuszyć, a następnie porwać liście na drobne kawałki.
2
Oliwę należy wymieszać z sosem sałatkowym. Sałaty przełożyć do salaterki i polać sosem. Podawać do obiadu.