Surówka z roszponką

m7
Surówka z roszponką

1

0 / 0

Smaczna, lekka, kolorowa.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. sałata

1 szt. sałata lodowa

1 szt. sos sałatkowy

4 łyżka oliwa z oliwek

10 dag. roszponka

Przygotowanie


1

Roszponkę, zieloną i masłową sałatę należy dokładnie umyć, osuszyć, a następnie porwać liście na drobne kawałki.

2

Oliwę należy wymieszać z sosem sałatkowym. Sałaty przełożyć do salaterki i polać sosem. Podawać do obiadu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

115

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły