Surówka z pekinki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z pekinki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973053381.jpeg&w=3840&q=75)
Kolejna szybka surówka z kapusty pekińskiej, która dobrze sprawdzi się do obiadu.
0
5 / 1
Kolejna szybka surówka z kapusty pekińskiej, która dobrze sprawdzi się do obiadu.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
200 śmietana 12%
4 szczyp. sól, pieprz
3 szczyp. cukier
500 g kapusta pekińska
1 szt. papryka czerwona
1 szt. jabłka
1 szt. cebula
1 łyżka nać pietruszki
1 łyżka ocet winny
Przygotowanie
1
Kapustę poszatkować, wrzucić do miski.
2
Cebulę, paprykę i jabłko obrać.
3
Paprykę pokroić w paski, cebulę w sporą kostkę, a jabłko zetrzeć na tarce.
4
Dodać te składniki do kapusty, wsypać natkę pietruszki.
5
Na koniec dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem winnym i wymieszać.