Surówka z pekinki

m7
Surówka z pekinki

0

5 / 1

Kolejna szybka surówka z kapusty pekińskiej, która dobrze sprawdzi się do obiadu.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 śmietana 12%

4 szczyp. sól, pieprz

3 szczyp. cukier

500 g kapusta pekińska

1 szt. papryka czerwona

1 szt. jabłka

1 szt. cebula

1 łyżka nać pietruszki

1 łyżka ocet winny

Przygotowanie


1

Kapustę poszatkować, wrzucić do miski.

2

Cebulę, paprykę i jabłko obrać.

3

Paprykę pokroić w paski, cebulę w sporą kostkę, a jabłko zetrzeć na tarce.

4

Dodać te składniki do kapusty, wsypać natkę pietruszki.

5

Na koniec dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem winnym i wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

110

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły