Surówka z pekinki
m7
Kolejna szybka surówka z kapusty pekińskiej, która dobrze sprawdzi się do obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
110
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Kolejna szybka surówka z kapusty pekińskiej, która dobrze sprawdzi się do obiadu.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
200 śmietana 12%
4 szczyp. sól, pieprz
3 szczyp. cukier
500 g kapusta pekińska
1 szt. papryka czerwona
1 szt. jabłka
1 szt. cebula
1 łyżka nać pietruszki
1 łyżka ocet winny
Przygotowanie
Kapustę poszatkować, wrzucić do miski.
Cebulę, paprykę i jabłko obrać.
Paprykę pokroić w paski, cebulę w sporą kostkę, a jabłko zetrzeć na tarce.
Dodać te składniki do kapusty, wsypać natkę pietruszki.
Na koniec dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem winnym i wymieszać.