0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Sztuka
kapusta biała
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę szatkujemy, marchew trzemy na grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucamy do sitka i przelewamy wrzątkiem. Następnie przekładamy do salaterki, dodajemy majonez i posypujemy do smaku solą sezamową.

Opis

w odróżnieniu od tradycyjnej surówki jest bardziej miękka

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Mini Inspiracja

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!