Surówka z papryki
m7
Surówka z papryki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
296
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Surówka z papryki
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
1 szt. cebula
1 szt. jabłka
2 szt. ogórek małosolny
3 szt. papryka
3 łyżka olej
Przygotowanie
1
Umyte papryki po oddzieleniu nasion pokroić w cienkie makaroniki, dodać do nich starty na tarce obrany ogórek kwaszony, jabłko oraz drobno pokrajaną cebulę.
2
Produkty przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać z olejem, posypać sporą ilością koperku.
3
Surówka z papryki nadaje się do wszystkich potraw.