1

Składniki

900 Gramów
kapusta biała
4 Sztuki
jabłko
5 Sztuk
marchew
2 Sztuki
Sos winegret
2 Łyżki
ocet
1 Łyżka
cukier
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę i marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach .
  2. Jabłka obieramy ,usuwamy nasiona i również ścieramy na tarce .
  3. Sos winegret rozrabiamy z 3 łyżkami oleju .
  4. W misce łączymy kapustę ,marchewkę i jabłko.
  5. Dolewamy sos, 2 łyżki octu winno - jabłkowego i 1 łyżkę cukru .Mieszamy i odstawiamy na 10 minut ,by składniki przeszły swoim smakiem.

Opis

Surówki bardzo lubię ,gdy dodam do nich coś innego zawsze wychodzi inny smak.Ta jest słodziutka.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Mini Inspiracja

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!