Surówka z octem winno - jabłkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z octem winno - jabłkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974244098.jpeg&w=3840&q=75)
Surówki bardzo lubię ,gdy dodam do nich coś innego zawsze wychodzi inny smak.Ta jest słodziutka.
1
0 / 0
Surówki bardzo lubię ,gdy dodam do nich coś innego zawsze wychodzi inny smak.Ta jest słodziutka.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
900 g kapusta biała
4 szt. jabłko
5 szt. marchew
2 szt. sos winegret
2 łyżka ocet
1 łyżka cukier
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
1
Kapustę i marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach .
2
Jabłka obieramy ,usuwamy nasiona i również ścieramy na tarce .
3
Sos winegret rozrabiamy z 3 łyżkami oleju .
4
W misce łączymy kapustę ,marchewkę i jabłko.
5
Dolewamy sos, 2 łyżki octu winno - jabłkowego i 1 łyżkę cukru .Mieszamy i odstawiamy na 10 minut ,by składniki przeszły swoim smakiem.