1

Składniki

900 Gramów
kapusta biała
4 Sztuki
jabłko
5 Sztuk
marchew
2 Sztuki
Sos winegret
2 Łyżki
ocet
1 Łyżka
cukier
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę i marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach .
  2. Jabłka obieramy ,usuwamy nasiona i również ścieramy na tarce .
  3. Sos winegret rozrabiamy z 3 łyżkami oleju .
  4. W misce łączymy kapustę ,marchewkę i jabłko.
  5. Dolewamy sos, 2 łyżki octu winno - jabłkowego i 1 łyżkę cukru .Mieszamy i odstawiamy na 10 minut ,by składniki przeszły swoim smakiem.

Opis

Surówki bardzo lubię ,gdy dodam do nich coś innego zawsze wychodzi inny smak.Ta jest słodziutka.

Podobne przepisy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!