Surówka z octem winno - jabłkowym

m7
Surówka z octem winno - jabłkowym

1

0 / 0

Surówki bardzo lubię ,gdy dodam do nich coś innego zawsze wychodzi inny smak.Ta jest słodziutka.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

900 g kapusta biała

4 szt. jabłko

5 szt. marchew

2 szt. sos winegret

2 łyżka ocet

1 łyżka cukier

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Kapustę i marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach .

2

Jabłka obieramy ,usuwamy nasiona i również ścieramy na tarce .

3

Sos winegret rozrabiamy z 3 łyżkami oleju .

4

W misce łączymy kapustę ,marchewkę i jabłko.

5

Dolewamy sos, 2 łyżki octu winno - jabłkowego i 1 łyżkę cukru .Mieszamy i odstawiamy na 10 minut ,by składniki przeszły swoim smakiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

159

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły