0

Składniki

5 Szczypt
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
ocet
1 Sztuka
kapusta biała
1 Sztuka
rzodkiewka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
marchew
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę oczyścić i poszatkować.
  2. Rzodkiewki umyć i pokroić w talarki.
  3. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce.
  4. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
  5. Wszystko wrzucić do miski, doprawić do smaku, dodać trochę oliwy, wymieszać i odstawić na 10 minut aby smaki się przegryzły.

Opis

Smaczna i soczysta surówka z młodej kapusty

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!