0

Składniki

5 Szczypt
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
ocet
1 Sztuka
kapusta biała
1 Sztuka
rzodkiewka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
marchew
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę oczyścić i poszatkować.
  2. Rzodkiewki umyć i pokroić w talarki.
  3. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce.
  4. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
  5. Wszystko wrzucić do miski, doprawić do smaku, dodać trochę oliwy, wymieszać i odstawić na 10 minut aby smaki się przegryzły.

Opis

Smaczna i soczysta surówka z młodej kapusty

Podobne przepisy

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!