0

Składniki

50 Gramów
rodzynki
1 Szklanka
woda
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
jabłko
1 Łyżka
cukier
5 Łyżek
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i wymieszać.
  2. Odstawić na około 15 minut.
  3. Rodzynki przełożyć do miseczki, zalać gorącą przegotowaną wodą i odstawić na 15 minut.
  4. Po tym czasie do marchewki dodać osączone z wody rodzynki.
  5. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do marchewki.
  6. Dodać oliwę i wszystko wymieszać.

Opis

marchewkowo, rodzynkowo, jabłkowo..................

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Sernik

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Sernik

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!