Surówka z kiszonej kapusty wg.Izuni
m7
Łatwa i pyszna suróweczka do obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
153
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Łatwa i pyszna suróweczka do obiadu.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
3 łyżecz. ocet
3 łyżecz. cukier
4 szt. jabłko
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
50 dag. kapusta kiszona
Przygotowanie
Kapustę płuczemy w ciepłej wodzie .Odcedzamy ,wyciskamy rękami z nadmiaru wody .
Kroimy na desce na mniejsze kawałki .Wsypujemy do miski .
Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach Kropimy 3 łyżeczkami octu winno - jabłkowego .
Mieszamy z kapustą .
Dodajemy 3 łyżeczki cukru kryształ i 4 łyżki oleju .
Mieszamy i podajemy do ziemniaczków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
153
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.