Surówka z kiszonej kapusty wg.Izuni

m7
Surówka z kiszonej kapusty wg.Izuni

0

0 / 0

Łatwa i pyszna suróweczka do obiadu.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 łyżeczka ocet

3 łyżeczka cukier

4 szt. jabłko

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

50 dek. kapusta kiszona

Przygotowanie


1

Kapustę płuczemy w ciepłej wodzie .Odcedzamy ,wyciskamy rękami z nadmiaru wody .

2

Kroimy na desce na mniejsze kawałki .Wsypujemy do miski .

3

Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach Kropimy 3 łyżeczkami octu winno - jabłkowego .

4

Mieszamy z kapustą .

5

Dodajemy 3 łyżeczki cukru kryształ i 4 łyżki oleju .

6

Mieszamy i podajemy do ziemniaczków.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły