Surówka z kiszonej kapusty wg.Izuni
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z kiszonej kapusty wg.Izuni](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973266298.jpeg&w=3840&q=75)
Łatwa i pyszna suróweczka do obiadu.
0
0 / 0
Łatwa i pyszna suróweczka do obiadu.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 łyżecz. ocet
3 łyżecz. cukier
4 szt. jabłko
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
50 dag. kapusta kiszona
Przygotowanie
1
Kapustę płuczemy w ciepłej wodzie .Odcedzamy ,wyciskamy rękami z nadmiaru wody .
2
Kroimy na desce na mniejsze kawałki .Wsypujemy do miski .
3
Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach Kropimy 3 łyżeczkami octu winno - jabłkowego .
4
Mieszamy z kapustą .
5
Dodajemy 3 łyżeczki cukru kryształ i 4 łyżki oleju .
6
Mieszamy i podajemy do ziemniaczków.