Surówka z kiszonej kapusty wg.Izuni

m7
Surówka z kiszonej kapusty wg.Izuni

Średnia 0 / 0

Oceń!

Łatwa i pyszna suróweczka do obiadu.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 łyżecz. ocet

3 łyżecz. cukier

4 szt. jabłko

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

50 dag. kapusta kiszona

Przygotowanie


Kapustę płuczemy w ciepłej wodzie .Odcedzamy ,wyciskamy rękami z nadmiaru wody .

Kroimy na desce na mniejsze kawałki .Wsypujemy do miski .

Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach Kropimy 3 łyżeczkami octu winno - jabłkowego .

Mieszamy z kapustą .

Dodajemy 3 łyżeczki cukru kryształ i 4 łyżki oleju .

Mieszamy i podajemy do ziemniaczków.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

153

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły