0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
2 Szczypty
sól, pieprz
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
jabłka
3 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną odcisnąć i drobno pokroić( jeśli jest zbyt kwaśna, można ją opłukać od zimną wodą).
  2. Marchewki i jabłko należy umyć i obrać, następnie zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, dodać do kapusty.
  3. Do surówki należy dodać 3 łyżki oliwy, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.

Opis

Szybka w przygotowaniu i smaczna.

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!