Surówka z kiszonej kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z kiszonej kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977028804.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka w przygotowaniu i smaczna.
0
0 / 0
Szybka w przygotowaniu i smaczna.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
2 szczyp. sól, pieprz
2 szt. marchew
1 szt. jabłka
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Kapustę kiszoną odcisnąć i drobno pokroić( jeśli jest zbyt kwaśna, można ją opłukać od zimną wodą).
2
Marchewki i jabłko należy umyć i obrać, następnie zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, dodać do kapusty.
3
Do surówki należy dodać 3 łyżki oliwy, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.