Surówka z kiszonej kapusty

eluchap
Surówka z kiszonej kapusty

0

0 / 0

Polecam do obiadu i nie tylko

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

1 szt. marchew

1 szt. jabłka

3 łyżka oliwa z oliwek

50 dag. kapusta kiszona

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Kiszoną kapustę, odcisnąć i pokroić. Włożyć do dużej salaterki.

2

Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę oczyścić, umyć. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

3

Jabłko, marchewkę i cebulę dodać do kapusty, polać olejem, Przyprawić do smaku solą,pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

128

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły