Surówka z kiszonej kapusty
eluchap
Polecam do obiadu i nie tylko
0
0 / 0
Polecam do obiadu i nie tylko
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól, pieprz
1 szt. marchew
1 szt. jabłka
3 łyżka oliwa z oliwek
50 dag. kapusta kiszona
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
1
Kiszoną kapustę, odcisnąć i pokroić. Włożyć do dużej salaterki.
2
Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę oczyścić, umyć. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3
Jabłko, marchewkę i cebulę dodać do kapusty, polać olejem, Przyprawić do smaku solą,pieprzem.