Surówka z kiszonej kapusty
eluchap
Polecam do obiadu i nie tylko
Wartości odżywcze na porcję
Energia
128
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Polecam do obiadu i nie tylko
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól, pieprz
1 szt. marchew
1 szt. jabłka
3 łyżka oliwa z oliwek
50 dag. kapusta kiszona
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
Kiszoną kapustę, odcisnąć i pokroić. Włożyć do dużej salaterki.
Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę oczyścić, umyć. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jabłko, marchewkę i cebulę dodać do kapusty, polać olejem, Przyprawić do smaku solą,pieprzem.