Surówka z kiszonej kapusty
m7
0
0 / 0
Ta surówka jest bogatym źródłem witaminy C - szczególnie potrzebnej zimą.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szcz. pieprz czarny
1 łyżeczka cukier
200 g kapusta kiszona
1 szt. cebula
1 szt. marchew
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Kapustę odciskamy z nadmiaru wody, "roztrzepujemy" i wrzucamy do miski.
2
Cebulkę obieramy, myjemy i drobno kroimy
3
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach.
4
Cebulkę i marchewkę dodajemy do kapusty, posypujemy pieprzem i cukrem, polewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy.
5
Surówkę najlepiej przygotować kilka godzin przed spożyciem.