0

Składniki

2 Szczypty
pieprz czarny
1 Łyżeczka
cukier
200 Gramów
kapusta kiszona
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
marchew
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę odciskamy z nadmiaru wody, "roztrzepujemy" i wrzucamy do miski.
  2. Cebulkę obieramy, myjemy i drobno kroimy
  3. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach.
  4. Cebulkę i marchewkę dodajemy do kapusty, posypujemy pieprzem i cukrem, polewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy.
  5. Surówkę najlepiej przygotować kilka godzin przed spożyciem.

Opis

Ta surówka jest bogatym źródłem witaminy C - szczególnie potrzebnej zimą.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!