Surówka z kiszonej kapusty
m7
Ta surówka jest bogatym źródłem witaminy C - szczególnie potrzebnej zimą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
154
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ta surówka jest bogatym źródłem witaminy C - szczególnie potrzebnej zimą.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. pieprz czarny
1 łyżecz. cukier
200 g kapusta kiszona
1 szt. cebula
1 szt. marchew
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Kapustę odciskamy z nadmiaru wody, "roztrzepujemy" i wrzucamy do miski.
Cebulkę obieramy, myjemy i drobno kroimy
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach.
Cebulkę i marchewkę dodajemy do kapusty, posypujemy pieprzem i cukrem, polewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy.
Surówkę najlepiej przygotować kilka godzin przed spożyciem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
154
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.