Surówka z kiszonej kapusty

m7
Surówka z kiszonej kapusty

0

0 / 0

Ta surówka jest bogatym źródłem witaminy C - szczególnie potrzebnej zimą.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. pieprz czarny

1 łyżecz. cukier

200 g kapusta kiszona

1 szt. cebula

1 szt. marchew

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Kapustę odciskamy z nadmiaru wody, "roztrzepujemy" i wrzucamy do miski.

2

Cebulkę obieramy, myjemy i drobno kroimy

3

Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach.

4

Cebulkę i marchewkę dodajemy do kapusty, posypujemy pieprzem i cukrem, polewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy.

5

Surówkę najlepiej przygotować kilka godzin przed spożyciem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

154

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły