0

Składniki

2 Szczypty
pieprz czarny
1 Łyżeczka
cukier
200 Gramów
kapusta kiszona
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
marchew
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę odciskamy z nadmiaru wody, "roztrzepujemy" i wrzucamy do miski.
  2. Cebulkę obieramy, myjemy i drobno kroimy
  3. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach.
  4. Cebulkę i marchewkę dodajemy do kapusty, posypujemy pieprzem i cukrem, polewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy.
  5. Surówkę najlepiej przygotować kilka godzin przed spożyciem.

Opis

Ta surówka jest bogatym źródłem witaminy C - szczególnie potrzebnej zimą.

Podobne przepisy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!