Surówka z kapusty - trwała
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z kapusty - trwała](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975638125.jpeg&w=3840&q=75)
Ten przepis to dobry sposób na utrwalenie surówki z kapusty
0
0 / 0
Ten przepis to dobry sposób na utrwalenie surówki z kapusty
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
2 kg kapusta biała
1 szkl. olej słonecznikowy
1 szt. seler
1 szt. cebula
2 szt. papryka czerwona
3 szt. marchew
2 łyżka sól
3 łyżka musztarda
0.50 szkl. ocet
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
1
Kapustę poszatkować. Marchew zetrzeć na tarce, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Z pozostałych składników zrobić sos - olej podgrzewać z cukrem, dodać starty seler. Gotować ok. 10 min i dodać sól, ocet, musztardę. Gotowym sosem zalać kapustę. Tak przygotowana surówka może stać w słoiku w lodówce nawet kilka tygodni.