Surówka z kapusty - trwała

m7
Surówka z kapusty - trwała

0

0 / 0

Ten przepis to dobry sposób na utrwalenie surówki z kapusty

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 kg kapusta biała

1 szkl. olej słonecznikowy

1 szt. seler

1 szt. cebula

2 szt. papryka czerwona

3 szt. marchew

2 łyżka sól

3 łyżka musztarda

0.50 szkl. ocet

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Kapustę poszatkować. Marchew zetrzeć na tarce, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Z pozostałych składników zrobić sos - olej podgrzewać z cukrem, dodać starty seler. Gotować ok. 10 min i dodać sól, ocet, musztardę. Gotowym sosem zalać kapustę. Tak przygotowana surówka może stać w słoiku w lodówce nawet kilka tygodni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły