Surówka z kapusty - trwała
m7
Ten przepis to dobry sposób na utrwalenie surówki z kapusty
Wartości odżywcze na porcję
Energia
255
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ten przepis to dobry sposób na utrwalenie surówki z kapusty
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
2 kg kapusta biała
1 szkl. olej słonecznikowy
1 szt. seler
1 szt. cebula
2 szt. papryka czerwona
3 szt. marchew
2 łyżka sól
3 łyżka musztarda
0.50 szkl. ocet
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
Kapustę poszatkować. Marchew zetrzeć na tarce, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Z pozostałych składników zrobić sos - olej podgrzewać z cukrem, dodać starty seler. Gotować ok. 10 min i dodać sól, ocet, musztardę. Gotowym sosem zalać kapustę. Tak przygotowana surówka może stać w słoiku w lodówce nawet kilka tygodni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
255
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.