Surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem

m7
Surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem

0

0 / 0

Wypróbowałam ,smakowało .Robię ja często ...

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szczyp. pieprz czarny

1 szczyp. sól

1 łyżecz. cukier

4 szt. czosnek

2 łyżka śmietana 18%

5 łyżka kukurydza konserwowa

40 dag. kapusta pekińska

Przygotowanie


1

Kapustę szatkujemy ,soli i odstawimy na chwile do zmięknięcia. Czosnki miksujemy blenderem .

2

Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku pieprzem.

3

Kapustę ugniatamy rękami ,dodajmy kukurydze i zmiksowany czosnek ze śmietaną .

4

Mieszamy wszystko razem, doprawiamy do smaku cukrem i mieszamy raz jeszcze .

5

Podajemy do ziemniaczków.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

90

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły