Surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem

m7

Wypróbowałam ,smakowało .Robię ja często ...
Wartości odżywcze na porcję
Energia
90
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wypróbowałam ,smakowało .Robię ja często ...
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szczyp. pieprz czarny
1 szczyp. sól
1 łyżecz. cukier
4 szt. czosnek
2 łyżka śmietana 18%
5 łyżka kukurydza konserwowa
40 dag. kapusta pekińska
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy ,soli i odstawimy na chwile do zmięknięcia. Czosnki miksujemy blenderem .
Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku pieprzem.
Kapustę ugniatamy rękami ,dodajmy kukurydze i zmiksowany czosnek ze śmietaną .
Mieszamy wszystko razem, doprawiamy do smaku cukrem i mieszamy raz jeszcze .
Podajemy do ziemniaczków.