Surówka z kapusty pekińskiej i szpinaku
m7
Smaczna i zdrowa sałatka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
95
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Smaczna i zdrowa sałatka.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
4 łyżecz. oliwa z oliwek
1 szt. kapusta pekińska
2 szt. marchew
8 łyżka kukurydza konserwowa
2 łyżka sok z cytryny
5 dag. szpinak
Przygotowanie
Kapustę pekińską, marchewkę, szpinak opłukać i osuszyć.
Marchewkę obrać,a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej, kukurydzę osączyć z zalewy i przelać wrzątkiem.
Świeży szpinak i kapustę pekińską drobno poszatkować. Warzywa wymieszać ze sobą.
Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos, polać nim surówkę i dokładnie wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
95
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.