Surówka z kapusty pekińskiej i szpinaku
m7
Smaczna i zdrowa sałatka.
1
0 / 0
Smaczna i zdrowa sałatka.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
4 szcz. sól, pieprz
4 łyżeczka oliwa z oliwek
1 szt. kapusta pekińska
2 szt. marchew
8 łyżka kukurydza konserwowa
2 łyżka sok z cytryny
5 dek. szpinak
Przygotowanie
1
Kapustę pekińską, marchewkę, szpinak opłukać i osuszyć.
2
Marchewkę obrać,a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej, kukurydzę osączyć z zalewy i przelać wrzątkiem.
3
Świeży szpinak i kapustę pekińską drobno poszatkować. Warzywa wymieszać ze sobą.
4
Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos, polać nim surówkę i dokładnie wymieszać.