Surówka z kapusty pekińskiej i szpinaku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z kapusty pekińskiej i szpinaku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975567826.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna i zdrowa sałatka.
1
0 / 0
Smaczna i zdrowa sałatka.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
4 łyżecz. oliwa z oliwek
1 szt. kapusta pekińska
2 szt. marchew
8 łyżka kukurydza konserwowa
2 łyżka sok z cytryny
5 dag. szpinak
Przygotowanie
1
Kapustę pekińską, marchewkę, szpinak opłukać i osuszyć.
2
Marchewkę obrać,a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej, kukurydzę osączyć z zalewy i przelać wrzątkiem.
3
Świeży szpinak i kapustę pekińską drobno poszatkować. Warzywa wymieszać ze sobą.
4
Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos, polać nim surówkę i dokładnie wymieszać.