Surówka z kapusty pekińskiej i szpinaku

m7
Surówka z kapusty pekińskiej i szpinaku

1

0 / 0

Smaczna i zdrowa sałatka.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

4 szczyp. sól, pieprz

4 łyżecz. oliwa z oliwek

1 szt. kapusta pekińska

2 szt. marchew

8 łyżka kukurydza konserwowa

2 łyżka sok z cytryny

5 dag. szpinak

Przygotowanie


1

Kapustę pekińską, marchewkę, szpinak opłukać i osuszyć.

2

Marchewkę obrać,a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej, kukurydzę osączyć z zalewy i przelać wrzątkiem.

3

Świeży szpinak i kapustę pekińską drobno poszatkować. Warzywa wymieszać ze sobą.

4

Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos, polać nim surówkę i dokładnie wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

95

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły