Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
m7
1
0 / 1
0
Smaczna surówka do obiadu.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt kapusta pekińska
1 szt kukurydza konserwowa
1 szt papryka czerwona
1 szt papryka żółta
1 szt marchew
1 szt sos sałatkowy
4 łyżka majonez
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Kukurydzę osączamy z zalewy.
2
Kapustę pekińską drobno kroimy.
3
Papryki kroimy w niewielką kostkę. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4
Sos sałatkowy łączymy z oliwą.
5
Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą, dodajemy do nich sos sałatkowy oraz majonez, dokładnie mieszamy.