Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

m7
Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

1

0 / 1

Smaczna surówka do obiadu.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. kapusta pekińska

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. marchew

1 szt. sos sałatkowy

4 łyżka majonez

3 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Kukurydzę osączamy z zalewy.

2

Kapustę pekińską drobno kroimy.

3

Papryki kroimy w niewielką kostkę. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.

4

Sos sałatkowy łączymy z oliwą.

5

Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą, dodajemy do nich sos sałatkowy oraz majonez, dokładnie mieszamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

278

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły