Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

m7

Smaczna surówka do obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
278
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 1
Smaczna surówka do obiadu.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. marchew
1 szt. sos sałatkowy
4 łyżka majonez
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
Kukurydzę osączamy z zalewy.
Kapustę pekińską drobno kroimy.
Papryki kroimy w niewielką kostkę. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Sos sałatkowy łączymy z oliwą.
Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą, dodajemy do nich sos sałatkowy oraz majonez, dokładnie mieszamy.