Surówka z kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i ogórków konserwowych

formularz
Surówka z kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i ogórków konserwowych

1

3.4 / 10

Kapusta pekińska to prawdziwa, sałatkowo-surówkowa królowa polskich stołów! Poznaj przepis na prostą, błyskawiczną surówkę z dodatkiem ogórków konserwowych Krakus oraz świeżej papryki, oblaną smakowitym, majonezowo-jogurtowym sosem.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. kapusta pekińska

1 szt. papryka czerwona

2 szt. ogórki konserwowe krakus

2 łyżka majonez krakus

2 łyżka jogurt naturalny

1 łyżecz. sok z cytryny

1 pęcz. świeży koperek

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Kapustę poszatkować i połączyć z pokrojona papryką oraz ogórkami konserwowymi.

2

Z majonezu, jogurtu oraz soku z cytryny przygotować sos i polać warzywa. Dodać koperek, całość wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

281

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły