Surówka z kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i ogórków konserwowych
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Surówka z kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i ogórków konserwowych](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3530-1702057705559.jpeg&w=3840&q=75)
Kapusta pekińska to prawdziwa, sałatkowo-surówkowa królowa polskich stołów! Poznaj przepis na prostą, błyskawiczną surówkę z dodatkiem ogórków konserwowych Krakus oraz świeżej papryki, oblaną smakowitym, majonezowo-jogurtowym sosem.
1
3.4 / 10
Kapusta pekińska to prawdziwa, sałatkowo-surówkowa królowa polskich stołów! Poznaj przepis na prostą, błyskawiczną surówkę z dodatkiem ogórków konserwowych Krakus oraz świeżej papryki, oblaną smakowitym, majonezowo-jogurtowym sosem.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. papryka czerwona
2 szt. ogórki konserwowe krakus
2 łyżka majonez krakus
2 łyżka jogurt naturalny
1 łyżecz. sok z cytryny
1 pęcz. świeży koperek
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Kapustę poszatkować i połączyć z pokrojona papryką oraz ogórkami konserwowymi.
Z majonezu, jogurtu oraz soku z cytryny przygotować sos i polać warzywa. Dodać koperek, całość wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.