Surówka z kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i ogórków konserwowych
formularz
0
3.4 / 10
Kapusta pekińska to prawdziwa, sałatkowo-surówkowa królowa polskich stołów! Poznaj przepis na prostą, błyskawiczną surówkę z dodatkiem ogórków konserwowych Krakus oraz świeżej papryki, oblaną smakowitym, majonezowo-jogurtowym sosem.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. papryka czerwona
2 szt. ogórki konserwowe krakus
2 łyżka majonez krakus
2 łyżka jogurt naturalny
1 łyżeczka sok z cytryny
1 pęcz. świeży koperek
2 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Kapustę poszatkować i połączyć z pokrojona papryką oraz ogórkami konserwowymi.
2
Z majonezu, jogurtu oraz soku z cytryny przygotować sos i polać warzywa. Dodać koperek, całość wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.