Surówka z kapusty pekińskiej

m7
Surówka z kapusty pekińskiej

0

0 / 0

Surówka, którą od lat podaję do obiadu. Szybka w przygotowaniu i smaczna.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

2 łyżecz. sos sałatkowy

1 szt. kapusta pekińska

2 szt. marchew

3 szt. ogórek

1 szt. jabłko

3 łyżka sok z cytryny

5 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Obraną marchewkę i obrane jabłko oraz ogórka kiszonego zetrzeć na jarzynówce.

2

Kapustę pekińską oczyścić i drobno poszatkować. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.

3

W szklance wymieszać ze sobą oliwę, sos sałatkowy francuski, sok z cytryny, sól i pieprz.

4

Sosem polać surówkę, wymieszać i odstawić na co najmniej 15 minut w celu " przegryzienia się".

Wartości odżywcze na porcję


Energia

140

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły