Surówka z kapusty pekińskiej
m7
Surówka, którą od lat podaję do obiadu. Szybka w przygotowaniu i smaczna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
140
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Surówka, którą od lat podaję do obiadu. Szybka w przygotowaniu i smaczna.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
2 łyżecz. sos sałatkowy
1 szt. kapusta pekińska
2 szt. marchew
3 szt. ogórek
1 szt. jabłko
3 łyżka sok z cytryny
5 łyżka oliwa
Przygotowanie
Obraną marchewkę i obrane jabłko oraz ogórka kiszonego zetrzeć na jarzynówce.
Kapustę pekińską oczyścić i drobno poszatkować. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
W szklance wymieszać ze sobą oliwę, sos sałatkowy francuski, sok z cytryny, sól i pieprz.
Sosem polać surówkę, wymieszać i odstawić na co najmniej 15 minut w celu " przegryzienia się".
Wartości odżywcze na porcję
Energia
140
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.