0

Składniki

3 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
2 Łyżeczki
Sos sałatkowy
1 Sztuka
kapusta pekińska
2 Sztuki
marchew
3 Sztuki
ogórek
1 Sztuka
jabłko
3 Łyżki
sok z cytryny
5 Łyżek
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obraną marchewkę i obrane jabłko oraz ogórka kiszonego zetrzeć na jarzynówce.
  2. Kapustę pekińską oczyścić i drobno poszatkować. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
  3. W szklance wymieszać ze sobą oliwę, sos sałatkowy francuski, sok z cytryny, sól i pieprz.
  4. Sosem polać surówkę, wymieszać i odstawić na co najmniej 15 minut w celu " przegryzienia się".

Opis

Surówka, którą od lat podaję do obiadu. Szybka w przygotowaniu i smaczna.

Podobne przepisy

Sałatka z rybą i makaronem

Łatwy Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!