0

Składniki

3 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
2 Łyżeczki
Sos sałatkowy
1 Sztuka
kapusta pekińska
2 Sztuki
marchew
3 Sztuki
ogórek
1 Sztuka
jabłko
3 Łyżki
sok z cytryny
5 Łyżek
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obraną marchewkę i obrane jabłko oraz ogórka kiszonego zetrzeć na jarzynówce.
  2. Kapustę pekińską oczyścić i drobno poszatkować. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
  3. W szklance wymieszać ze sobą oliwę, sos sałatkowy francuski, sok z cytryny, sól i pieprz.
  4. Sosem polać surówkę, wymieszać i odstawić na co najmniej 15 minut w celu " przegryzienia się".

Opis

Surówka, którą od lat podaję do obiadu. Szybka w przygotowaniu i smaczna.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!