Surówka z kapusty pekińskiej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z kapusty pekińskiej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977134991.jpeg&w=3840&q=75)
Surówka, którą od lat podaję do obiadu. Szybka w przygotowaniu i smaczna.
0
0 / 0
Surówka, którą od lat podaję do obiadu. Szybka w przygotowaniu i smaczna.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
2 łyżecz. sos sałatkowy
1 szt. kapusta pekińska
2 szt. marchew
3 szt. ogórek
1 szt. jabłko
3 łyżka sok z cytryny
5 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Obraną marchewkę i obrane jabłko oraz ogórka kiszonego zetrzeć na jarzynówce.
2
Kapustę pekińską oczyścić i drobno poszatkować. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
3
W szklance wymieszać ze sobą oliwę, sos sałatkowy francuski, sok z cytryny, sól i pieprz.
4
Sosem polać surówkę, wymieszać i odstawić na co najmniej 15 minut w celu " przegryzienia się".