Surówka z kapusty pekińskiej
m7
Surówka, którą od lat podaję do obiadu. Szybka w przygotowaniu i smaczna.
0
0 / 0
Surówka, którą od lat podaję do obiadu. Szybka w przygotowaniu i smaczna.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szcz. sól
2 szcz. pieprz
2 łyżeczka sos sałatkowy
1 szt. kapusta pekińska
2 szt. marchew
3 szt. ogórek
1 szt. jabłko
3 łyżka sok z cytryny
5 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Obraną marchewkę i obrane jabłko oraz ogórka kiszonego zetrzeć na jarzynówce.
2
Kapustę pekińską oczyścić i drobno poszatkować. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
3
W szklance wymieszać ze sobą oliwę, sos sałatkowy francuski, sok z cytryny, sól i pieprz.
4
Sosem polać surówkę, wymieszać i odstawić na co najmniej 15 minut w celu " przegryzienia się".