Surówka z kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975038990.jpeg&w=3840&q=75)
Do drugiego dania bardzo smakowicie smakuje .
2
0 / 0
Do drugiego dania bardzo smakowicie smakuje .
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 szt. jabłka
1 szt. kostka rosołowa
2 łyżka sok z cytryny
1 łyżka oliwa
0.50 szt. kapusta czerwona
Przygotowanie
1
Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i drobniutko poszatkuj .
2
W dość dużym garnku zagotuj wodę , wrzuć kostkę rosołową , wsyp szczyptę soli i wymieszaj .
3
Do gotującej się wody włóż przygotowaną kapustę i gotuj około 15 minut na małym ogniu .
4
Odcedź , przełóż do salaterki .
5
Jabłko obierz , zetrzyj na tarce .
6
Dodaj do kapusty .
7
Przypraw sokiem z cytryny , szczyptą soli , polej oliwą .