Surówka z czerwonej kapusty z orzechami

m7
Surówka z czerwonej kapusty z orzechami

1

5 / 2

Świetna surówka do obiadu

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

1 szczyp. kwasek cytrynowy

4 szczyp. sól

2 łyżecz. cukier

1 szt. kapusta czerwona

2 szt. jabłko

Przygotowanie


1

Czerwoną kapustę i obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy odrobinę kwaskiem cytrynowym. Dokładamy orzechy, doprawiamy cukrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

85

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły