0

Składniki

1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
1 Sztuka
Kapusta czerwona
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapuste drobno szatkujemy i parzymy w wodzie z odrobina kwasku cytrynowego az zrobi sie miekka.
  2. Marchewke ucieramy, cebule kroimy w kostke i mieszamy razem z kapusta.
  3. Solimy pieprzymy i mieszamy ze smietana i majonezem których dajemy pół na pół wg uznania

Opis

smaczna i zdrowa surówka do obiadu

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!