Surówka z czerwonej kapusty z marchewką

m7
Surówka z czerwonej kapusty z marchewką

0

3.2 / 42

smaczna i zdrowa surówka do obiadu

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. kwasek cytrynowy

1 szt. kapusta czerwona

1 szt. cebula

2 szt. marchew

2 łyżka śmietana 18%

2 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Kapuste drobno szatkujemy i parzymy w wodzie z odrobina kwasku cytrynowego az zrobi sie miekka.

2

Marchewke ucieramy, cebule kroimy w kostke i mieszamy razem z kapusta.

3

Solimy pieprzymy i mieszamy ze smietana i majonezem których dajemy pół na pół wg uznania

Wartości odżywcze na porcję


Energia

148

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły