0

Składniki

1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
1 Sztuka
Kapusta czerwona
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapuste drobno szatkujemy i parzymy w wodzie z odrobina kwasku cytrynowego az zrobi sie miekka.
  2. Marchewke ucieramy, cebule kroimy w kostke i mieszamy razem z kapusta.
  3. Solimy pieprzymy i mieszamy ze smietana i majonezem których dajemy pół na pół wg uznania

Opis

smaczna i zdrowa surówka do obiadu

Podobne przepisy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Mini Inspiracja

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!