Surówka z czerwonej kapusty, gruszki i migdałów
m7
0
0 / 0
To ulubiona moja surówka z czerwonej kiszonej kapusty, zimowych gruszek i migdałów
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz ziołowy
2 szkl. kapusta czerwona
1 szt. cebula czerwona
2 szt. gruszka
1 szt. zielenina
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka miód pszczeli
3 łyżka migdały
Przygotowanie
1
Do kapusty kiszonej dodaj posiekane (obrane uprzednio) gruszki, posiekaną czerwoną cebulę,
2
oliwę, miód i 2 łyzki migdałów.Wymieszaj dokładnie, dopraw solą i pieprzem do smaku.
3
Przed podaniem udekoruj surówkę zieleniną i posyp resztą migdałów.
4
Jesli nie masz kiszonej kapusty możesz zastąpić ją poszatkowaną, czerwoną kapustą skropioną sokiem z cytryny.