Surówka z czerwonej kapusty, gruszki i migdałów

m7
Surówka z czerwonej kapusty, gruszki i migdałów

0

0 / 0

To ulubiona moja surówka z czerwonej kiszonej kapusty, zimowych gruszek i migdałów

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz ziołowy

2 szkl. kapusta czerwona

1 szt. cebula czerwona

2 szt. gruszka

1 szt. zielenina

2 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka miód pszczeli

3 łyżka migdały

Przygotowanie


1

Do kapusty kiszonej dodaj posiekane (obrane uprzednio) gruszki, posiekaną czerwoną cebulę,

2

oliwę, miód i 2 łyzki migdałów.Wymieszaj dokładnie, dopraw solą i pieprzem do smaku.

3

Przed podaniem udekoruj surówkę zieleniną i posyp resztą migdałów.

4

Jesli nie masz kiszonej kapusty możesz zastąpić ją poszatkowaną, czerwoną kapustą skropioną sokiem z cytryny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

204

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły