Surówka z czerwonej kapusty

m7
Surówka z czerwonej kapusty

0

0 / 0

Smaczna surówka obiadowa.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. sok z cytryny

1 szt. kapusta czerwona

5 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Czerwona kapustę należy pozbawić zewnętrznych liści i poszatkować ją bardzo drobno lub zetrzeć na jarzynówce. Ja użyłam do tego robota kuchennego.

2

Poszatkowaną lub startą kapustę skropić delikatnie sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą oraz pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły