Surówka z czerwonej kapusty
m7

Smaczna surówka obiadowa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
195
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Smaczna surówka obiadowa.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. sok z cytryny
1 szt. kapusta czerwona
5 łyżka majonez
Przygotowanie
Kroki
Czerwona kapustę należy pozbawić zewnętrznych liści i poszatkować ją bardzo drobno lub zetrzeć na jarzynówce. Ja użyłam do tego robota kuchennego.
Poszatkowaną lub startą kapustę skropić delikatnie sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą oraz pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
195
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.