Surówka z czerwonej kapusty

m7
Surówka z czerwonej kapusty

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smaczna surówka obiadowa.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. sok z cytryny

1 szt. kapusta czerwona

5 łyżka majonez

Przygotowanie


Czerwona kapustę należy pozbawić zewnętrznych liści i poszatkować ją bardzo drobno lub zetrzeć na jarzynówce. Ja użyłam do tego robota kuchennego.

Poszatkowaną lub startą kapustę skropić delikatnie sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą oraz pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

195

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły