Surówka z czerwonej kapusty
m7
Smaczna surówka obiadowa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna surówka obiadowa.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. sok z cytryny
1 szt. kapusta czerwona
5 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Czerwona kapustę należy pozbawić zewnętrznych liści i poszatkować ją bardzo drobno lub zetrzeć na jarzynówce. Ja użyłam do tego robota kuchennego.
2
Poszatkowaną lub startą kapustę skropić delikatnie sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą oraz pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.