Surówka z czerwonej kapusty

m7
Surówka z czerwonej kapusty

Średnia 0 / 0

Oceń!

do obiadu

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

3 szczyp. kwasek cytrynowy

1 szt. kapusta czerwona

2 szt. jabłka

8 łyżka majonez

Przygotowanie


Kapustę szatkujemy na grubych oczkach tarki. Posypujemy solą, delikatnie kwaskiem cytrynowym i odstawiamy na 10 minut.

Jabłka obieramy i również ścieramy. Kapustę odsączamy, łączymy z jabłkiem, dodajemy majonez (ilość wg uznania).

Doprawiamy do smaku pieprzem, dowolnie dekorujemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

229

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły