Surówka z czerwonej kapusty

m7

do obiadu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
229
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
do obiadu
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
3 szczyp. kwasek cytrynowy
1 szt. kapusta czerwona
2 szt. jabłka
8 łyżka majonez
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy na grubych oczkach tarki. Posypujemy solą, delikatnie kwaskiem cytrynowym i odstawiamy na 10 minut.
Jabłka obieramy i również ścieramy. Kapustę odsączamy, łączymy z jabłkiem, dodajemy majonez (ilość wg uznania).
Doprawiamy do smaku pieprzem, dowolnie dekorujemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
229
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.