Surówka z czerwonej kapusty

m7

Idealna do dań mięsnych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
324
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Idealna do dań mięsnych.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. kapusta czerwona
1 szt. jabłka
1 szt. cebula
5 łyżka majonez
Przygotowanie
Kapustę drobniutko siekamy.
Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę obieramy, drobno kroimy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy sól oraz pieprz do smaku, mieszamy.
Na koniec dodajemy majonez, mieszamy i odstawiamy na pół godziny, aby składniki się przegryzły.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
324
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.