Example thumb
0

Składniki

25 Mililitrów
olej
0.25 Łyżeczki
pieprz
500 Gramów
Kapusta czerwona
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
ocet
0.5 Łyżeczki
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści.
  2. Szatkujemy, solimy.
  3. I tutaj zabieramy się do prania ręcznego.
  4. Ja traktuję kapustę jakbym właśnie robiła ręczne pranie, wtedy jest miękka i krucha i nie trzeba jej parzyć.
  5. Po wypraniu dodajemy pokrojoną lub poszatkowaną cebulę, resztę przypraw do smaku i mieszamy.

Opis

Gdy tylko jest sezon na czerwoną kapustę, często ją robię.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!