Surówka z czerwonej kapusty

m7
Surówka z czerwonej kapusty

0

0 / 0

Gdy tylko jest sezon na czerwoną kapustę, często ją robię.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

25 olej

0.25 łyżecz. pieprz

500 g kapusta czerwona

1 szt. cebula

1 łyżka ocet

0.50 łyżecz. cukier

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


1

Kapustę obieramy z wierzchnich liści.

2

Szatkujemy, solimy.

3

I tutaj zabieramy się do prania ręcznego.

4

Ja traktuję kapustę jakbym właśnie robiła ręczne pranie, wtedy jest miękka i krucha i nie trzeba jej parzyć.

5

Po wypraniu dodajemy pokrojoną lub poszatkowaną cebulę, resztę przypraw do smaku i mieszamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

108

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły