Surówka z czerwonej kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z czerwonej kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975210910.jpeg&w=3840&q=75)
Gdy tylko jest sezon na czerwoną kapustę, często ją robię.
0
0 / 0
Gdy tylko jest sezon na czerwoną kapustę, często ją robię.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
25 olej
0.25 łyżecz. pieprz
500 g kapusta czerwona
1 szt. cebula
1 łyżka ocet
0.50 łyżecz. cukier
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
1
Kapustę obieramy z wierzchnich liści.
2
Szatkujemy, solimy.
3
I tutaj zabieramy się do prania ręcznego.
4
Ja traktuję kapustę jakbym właśnie robiła ręczne pranie, wtedy jest miękka i krucha i nie trzeba jej parzyć.
5
Po wypraniu dodajemy pokrojoną lub poszatkowaną cebulę, resztę przypraw do smaku i mieszamy.