0

Składniki

25 Mililitrów
olej
0.25 Łyżeczki
pieprz
500 Gramów
Kapusta czerwona
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
ocet
0.5 Łyżeczki
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści.
  2. Szatkujemy, solimy.
  3. I tutaj zabieramy się do prania ręcznego.
  4. Ja traktuję kapustę jakbym właśnie robiła ręczne pranie, wtedy jest miękka i krucha i nie trzeba jej parzyć.
  5. Po wypraniu dodajemy pokrojoną lub poszatkowaną cebulę, resztę przypraw do smaku i mieszamy.

Opis

Gdy tylko jest sezon na czerwoną kapustę, często ją robię.

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!