Surówka z czerwonej kapusty
m7
Gdy tylko jest sezon na czerwoną kapustę, często ją robię.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
108
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Gdy tylko jest sezon na czerwoną kapustę, często ją robię.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
25 olej
0.25 łyżecz. pieprz
500 g kapusta czerwona
1 szt. cebula
1 łyżka ocet
0.50 łyżecz. cukier
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
Kapustę obieramy z wierzchnich liści.
Szatkujemy, solimy.
I tutaj zabieramy się do prania ręcznego.
Ja traktuję kapustę jakbym właśnie robiła ręczne pranie, wtedy jest miękka i krucha i nie trzeba jej parzyć.
Po wypraniu dodajemy pokrojoną lub poszatkowaną cebulę, resztę przypraw do smaku i mieszamy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
108
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.