0

Składniki

25 Mililitrów
olej
0.25 Łyżeczki
pieprz
500 Gramów
Kapusta czerwona
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
ocet
0.5 Łyżeczki
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści.
  2. Szatkujemy, solimy.
  3. I tutaj zabieramy się do prania ręcznego.
  4. Ja traktuję kapustę jakbym właśnie robiła ręczne pranie, wtedy jest miękka i krucha i nie trzeba jej parzyć.
  5. Po wypraniu dodajemy pokrojoną lub poszatkowaną cebulę, resztę przypraw do smaku i mieszamy.

Opis

Gdy tylko jest sezon na czerwoną kapustę, często ją robię.

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!