Surówka z buraczków
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z buraczków](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973741680.jpeg&w=3840&q=75)
Ta surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów.
0
0 / 0
Ta surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cukier
4 szt. burak
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. cebula
1 łyżka majonez
Przygotowanie
Buraczki dokładnie myjemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości.
Następnie odcedzamy, zalewamy zimną wodą, po chwili znowu odcedzamy i odkładamy aż całkiem wystygną.
Obieramy je ze skórki i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy do wrzątku z łyżeczką cukru i po 30 sekundach odcedzamy, pozostawiając do odcieknięcia i ostygnięcia.
Do startych buraczków dodajemy ugotowane i pokrojone w kostkę jaja oraz cebulę.
Doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy majonez i mieszamy.