Surówka z buraczków

m7
Surówka z buraczków

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ta surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. cukier

4 szt. burak

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. cebula

1 łyżka majonez

Przygotowanie


Buraczki dokładnie myjemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości.

Następnie odcedzamy, zalewamy zimną wodą, po chwili znowu odcedzamy i odkładamy aż całkiem wystygną.

Obieramy je ze skórki i ścieramy na tarce na grubych oczkach.

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy do wrzątku z łyżeczką cukru i po 30 sekundach odcedzamy, pozostawiając do odcieknięcia i ostygnięcia.

Do startych buraczków dodajemy ugotowane i pokrojone w kostkę jaja oraz cebulę.

Doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy majonez i mieszamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

423

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły