Surówka z buraczków
m7
Ta surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
423
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ta surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cukier
4 szt. burak
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. cebula
1 łyżka majonez
Przygotowanie
Buraczki dokładnie myjemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości.
Następnie odcedzamy, zalewamy zimną wodą, po chwili znowu odcedzamy i odkładamy aż całkiem wystygną.
Obieramy je ze skórki i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy do wrzątku z łyżeczką cukru i po 30 sekundach odcedzamy, pozostawiając do odcieknięcia i ostygnięcia.
Do startych buraczków dodajemy ugotowane i pokrojone w kostkę jaja oraz cebulę.
Doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy majonez i mieszamy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
423
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.