Surówka z buraczków
m7
Ta surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów.
0
0 / 0
Ta surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. cukier
4 szt. burak
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. cebula
1 łyżka majonez
Przygotowanie
Buraczki dokładnie myjemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości.
Następnie odcedzamy, zalewamy zimną wodą, po chwili znowu odcedzamy i odkładamy aż całkiem wystygną.
Obieramy je ze skórki i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy do wrzątku z łyżeczką cukru i po 30 sekundach odcedzamy, pozostawiając do odcieknięcia i ostygnięcia.
Do startych buraczków dodajemy ugotowane i pokrojone w kostkę jaja oraz cebulę.
Doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy majonez i mieszamy.