Surówka z buraczków

m7
Surówka z buraczków

0

0 / 0

Ta surówka idealnie nadaje się do różnego rodzaju kotletów.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. cukier

4 szt. burak

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. cebula

1 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Buraczki dokładnie myjemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości.

2

Następnie odcedzamy, zalewamy zimną wodą, po chwili znowu odcedzamy i odkładamy aż całkiem wystygną.

3

Obieramy je ze skórki i ścieramy na tarce na grubych oczkach.

4

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy do wrzątku z łyżeczką cukru i po 30 sekundach odcedzamy, pozostawiając do odcieknięcia i ostygnięcia.

5

Do startych buraczków dodajemy ugotowane i pokrojone w kostkę jaja oraz cebulę.

6

Doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy majonez i mieszamy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły