1

Składniki

200 Mililitrów
jogurt naturalny
5 Szczypt
sól
3 Sztuki
marchew
2 Sztuki
jabłka
1 Sztuka
kapusta biała
3 Łyżki
cukier puder
0.5 Szklanki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę i marchewkę ścieram w robocie kuchennym na drobnej tarce jarzynowej, odrobinę solimy, odstawiamy na 15-20 minut. Na grubych oczkach tarki jarzynowej ścieram jabłko. Mieszamy składniki surówki. Z majonezu, jogurtu i cukru robimy jednolity sos. Zalewamy surówkę, dokładnie mieszamy. Dowolnie ozdabiamy.

Opis

surówka

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

Łatwy Do 40 min
Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!