1

Składniki

200 Mililitrów
jogurt naturalny
5 Szczypt
sól
3 Sztuki
marchew
2 Sztuki
jabłka
1 Sztuka
kapusta biała
3 Łyżki
cukier puder
0.5 Szklanki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę i marchewkę ścieram w robocie kuchennym na drobnej tarce jarzynowej, odrobinę solimy, odstawiamy na 15-20 minut. Na grubych oczkach tarki jarzynowej ścieram jabłko. Mieszamy składniki surówki. Z majonezu, jogurtu i cukru robimy jednolity sos. Zalewamy surówkę, dokładnie mieszamy. Dowolnie ozdabiamy.

Opis

surówka

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!