Surówka z białej kapusty

m7
Surówka z białej kapusty

0

0 / 0

do obiadu... do kanapek...

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szt. kapusta biała

3 szt. marchew

2 szt. jabłka

1 szt. cebula

6 łyżka majonez

6 łyżka mleko

4 łyżka cukier puder

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżka ocet winny

Przygotowanie


1

Kapustę i marchewkę /i jabłka/ ścieramy na grubych oczkach tarki, mieszamy, lekko solimy i odstawiamy na 15 minut. Majonez, mleko, cytrynę, ocet winny, cukier puder mieszamy na jednolity sos, który doprawiamy pieprzem.

2

Kapustę i marchewkę polewamy sosem, dobrze mieszamy. Surówkę można jeść od razu po przygotowaniu, jednak najlepsza jest gdy wstawimy ja na 2 h do lodówki.

3

Surówkę wstawiam do lodówki w plastikowy pojemnik z przykrywką ponieważ jej zapach jest dość intensywny.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły