Surówka z białej kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z białej kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976380988.jpeg&w=3840&q=75)
do obiadu... do kanapek...
0
0 / 0
do obiadu... do kanapek...
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szt. kapusta biała
3 szt. marchew
2 szt. jabłka
1 szt. cebula
6 łyżka majonez
6 łyżka mleko
4 łyżka cukier puder
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka ocet winny
Przygotowanie
1
Kapustę i marchewkę /i jabłka/ ścieramy na grubych oczkach tarki, mieszamy, lekko solimy i odstawiamy na 15 minut. Majonez, mleko, cytrynę, ocet winny, cukier puder mieszamy na jednolity sos, który doprawiamy pieprzem.
2
Kapustę i marchewkę polewamy sosem, dobrze mieszamy. Surówkę można jeść od razu po przygotowaniu, jednak najlepsza jest gdy wstawimy ja na 2 h do lodówki.
3
Surówkę wstawiam do lodówki w plastikowy pojemnik z przykrywką ponieważ jej zapach jest dość intensywny.