0

Składniki

4 Szczypty
sól
4 Szczypty
pieprz
500 Gramów
kapusta biała
1 Sztuka
marchew
1 Łyżka
nać pietruszki
1 Łyżka
ocet
1 Łyżka
cukier
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę poszatkować i posolić.
  2. Cebulę pokroić w kostkę.
  3. Obraną i umytą marchew zetrzeć na tarce. Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać natkę, trochę oliwy.
  4. Przyprawić do smaku i wymieszać.
  5. Odstawić na około 15 minut aby smaki się przegryzły.

Opis

suróweczka do obiadu

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!