Surówka z białej kapusty

m7
Surówka z białej kapusty

0

0 / 0

suróweczka do obiadu

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

4 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz

500 g kapusta biała

1 szt. marchew

1 łyżka nać pietruszki

1 łyżka ocet

1 łyżka cukier

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kapustę poszatkować i posolić.

2

Cebulę pokroić w kostkę.

3

Obraną i umytą marchew zetrzeć na tarce. Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać natkę, trochę oliwy.

4

Przyprawić do smaku i wymieszać.

5

Odstawić na około 15 minut aby smaki się przegryzły.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

160

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły