Surówka z białej kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z białej kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974150815.jpeg&w=3840&q=75)
suróweczka do obiadu
0
0 / 0
suróweczka do obiadu
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
500 g kapusta biała
1 szt. marchew
1 łyżka nać pietruszki
1 łyżka ocet
1 łyżka cukier
4 łyżka olej
Przygotowanie
1
Kapustę poszatkować i posolić.
2
Cebulę pokroić w kostkę.
3
Obraną i umytą marchew zetrzeć na tarce. Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać natkę, trochę oliwy.
4
Przyprawić do smaku i wymieszać.
5
Odstawić na około 15 minut aby smaki się przegryzły.