Surówka z białą rzodkwią

m7
Surówka z białą rzodkwią

0

0 / 0

Co do wartości odżywczych białej rzodkwi nie trzeba chyba nikogo przekonywać.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

200 g kukurydza konserwowa

1 szt. biała rzodkiew

8 szt. sałata

1 łyżka majonez

1 łyżka jogurt naturalny 2%

Przygotowanie


1

Rzodkiew obieramy, myjemy i kroimy na cienkie talarki.

2

Kukurydzę odsączamy z zalewy.

3

Sałatę (8 liści) dokładnie myjemy i targamy na mniejsze kawałki.

4

Wszystkie składniki łączymy mieszając dokładnie z jogurtem i majonezem.

5

Na koniec doprawiamy solą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

300

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły