Surówka z białą rzodkwią
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka z białą rzodkwią](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976614020.jpeg&w=3840&q=75)
Co do wartości odżywczych białej rzodkwi nie trzeba chyba nikogo przekonywać.
0
0 / 0
Co do wartości odżywczych białej rzodkwi nie trzeba chyba nikogo przekonywać.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
200 g kukurydza konserwowa
1 szt. biała rzodkiew
8 szt. sałata
1 łyżka majonez
1 łyżka jogurt naturalny 2%
Przygotowanie
1
Rzodkiew obieramy, myjemy i kroimy na cienkie talarki.
2
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
3
Sałatę (8 liści) dokładnie myjemy i targamy na mniejsze kawałki.
4
Wszystkie składniki łączymy mieszając dokładnie z jogurtem i majonezem.
5
Na koniec doprawiamy solą.