Surówka wenecka

m7
Surówka wenecka

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybka,smaczna ,co zachwalać warto spróbować i posmakować.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg kapusta pekińska

2 szczyp. pieprz

15 g por

1 szt. fasola czerwona konserwowa

1 szt. groszek zielony konserwowy

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. sos sałatkowy koperkowo-ziolowy

2 łyżka śmietana 18%

Przygotowanie


Fasole ,kukurydze i groszek wsypujemy na druszalk ,przelewamy zimną wodą i odcedzamy przez chwile pozostawiając do odcieku.

Kapustę drobno kroimy ,por kroimy w cienkie plasterki.

Sos łączymy z 2 łyżkami śmietany.

Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą ,dolewamy rozrobiony sos .

Mieszamy ,doprawiamy pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

37

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły