Surówka wenecka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka wenecka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976331996.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka,smaczna ,co zachwalać warto spróbować i posmakować.
1
0 / 0
Szybka,smaczna ,co zachwalać warto spróbować i posmakować.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg kapusta pekińska
2 szczyp. pieprz
15 g por
1 szt. fasola czerwona konserwowa
1 szt. groszek zielony konserwowy
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. sos sałatkowy koperkowo-ziolowy
2 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
1
Fasole ,kukurydze i groszek wsypujemy na druszalk ,przelewamy zimną wodą i odcedzamy przez chwile pozostawiając do odcieku.
2
Kapustę drobno kroimy ,por kroimy w cienkie plasterki.
3
Sos łączymy z 2 łyżkami śmietany.
4
Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą ,dolewamy rozrobiony sos .
5
Mieszamy ,doprawiamy pieprzem.