Surówka w lodowej sałacie

m7

To, jak podajemy jedzenie, wpływa na apetyczność dań.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
153
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
To, jak podajemy jedzenie, wpływa na apetyczność dań.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz biały
4 łyżecz. nasiona słonecznika
1 szt. ogórek wężowy
4 szt. sałata lodowa
4 łyżka kukurydza konserwowa
1 łyżka majonez
1 łyżka jogurt naturalny
Przygotowanie
Liście sałaty lodowej (4 liście) myjemy, osuszamy i układamy na niewielkich 4 talerzach.
Ogórek obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Do ogórka dodajemy kukurydzę, majonez i jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz białym pieprzem.
Następnie dzielimy na cztery porcje i każdą nakładamy na liścia sałaty. Posypujemy słonecznikiem.