Surówka w lodowej sałacie

m7
Surówka w lodowej sałacie

0

0 / 0

To, jak podajemy jedzenie, wpływa na apetyczność dań.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz biały

4 łyżecz. nasiona słonecznika

1 szt. ogórek wężowy

4 szt. sałata lodowa

4 łyżka kukurydza konserwowa

1 łyżka majonez

1 łyżka jogurt naturalny

Przygotowanie


1

Liście sałaty lodowej (4 liście) myjemy, osuszamy i układamy na niewielkich 4 talerzach.

2

Ogórek obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Do ogórka dodajemy kukurydzę, majonez i jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz białym pieprzem.

3

Następnie dzielimy na cztery porcje i każdą nakładamy na liścia sałaty. Posypujemy słonecznikiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

153

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły