Surówka w lodowej sałacie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka w lodowej sałacie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974286335.jpeg&w=3840&q=75)
To, jak podajemy jedzenie, wpływa na apetyczność dań.
0
0 / 0
To, jak podajemy jedzenie, wpływa na apetyczność dań.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz biały
4 łyżecz. nasiona słonecznika
1 szt. ogórek wężowy
4 szt. sałata lodowa
4 łyżka kukurydza konserwowa
1 łyżka majonez
1 łyżka jogurt naturalny
Przygotowanie
1
Liście sałaty lodowej (4 liście) myjemy, osuszamy i układamy na niewielkich 4 talerzach.
2
Ogórek obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Do ogórka dodajemy kukurydzę, majonez i jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz białym pieprzem.
3
Następnie dzielimy na cztery porcje i każdą nakładamy na liścia sałaty. Posypujemy słonecznikiem.