1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
ocet
1 Sztuka
ogórek
3 Sztuki
ogórek
3 Sztuki
rzodkiewka
0.5 Sztuki
cebula
1 Sztuka
sos koperkowo-ziołowy
1 Łyżka
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki i rzodkiewkę kroimy w półplasterki, cebulę w drobną kostkę, mieszamy , przyprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy śmietankę z octem i sosem koperkowo-ziołowym, zalewamy sałatkę, odstawiamy do lodówki na pół godziny. Smacznego!

Opis

Pasuje do każdego obiadu :)

Podobne przepisy

Tzatziki (Cacyki)

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tzatziki (Cacyki)

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Placki z kalafiora, marchewki i jogurtem z sosem pomidorowy...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki z kalafiora, marchewki i jogurtem z sosem pomidorowym

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami suszonymi i groszkiem

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!