Surówka obiadowa

m7
Surówka obiadowa

1

0 / 0

Surówka obiadowa to kolorowa i orzeźwiająca kompozycja, która doskonale uzupełnia każdy posiłek. Połączenie kapusty pekińskiej, kiszonych ogórków, jabłka i marchewki to świetne źródeł witamin. Całość dopełnia aromatyczny dressing na bazie oliwy, soku z cytryny i czosnku. To idealny dodatek do dań mięsnych lub lekka przekąska.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 szczyp. sól, pieprz

2 łyżecz. sok z cytryny

2 łyżecz. oliwa z oliwek

1 szt. kapusta pekińska

3 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. jabłka

1 szt. marchew

1 szt. ząbek czosnku

Przygotowanie


1

Kapustę pekińską posiekać. Marchewkę i jabłko obrać, wraz z ogórkami kwaszonymi zetrzeć na jarzynówce.

2

Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i roztartym czosnkiem.

3

Tak przygotowanym sosem polać surówkę. Wymieszać i odstawić na około 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

84

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły