1

Składniki

3 Szczypty
sól, pieprz
2 Łyżeczki
sok z cytryny
2 Łyżeczki
oliwa z oliwek
1 Sztuka
kapusta pekińska
3 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
jabłka
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
ząbek czosnku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę pekińską posiekać. Marchewkę i jabłko obrać, wraz z ogórkami kwaszonymi zetrzeć na jarzynówce.
  2. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i roztartym czosnkiem.
  3. Tak przygotowanym sosem polać surówkę. Wymieszać i odstawić na około 30 minut.

Opis

Smaczna surówka do obiadu.

Podobne przepisy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Łatwy Do 15 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!