1

Składniki

3 Szczypty
sól, pieprz
2 Łyżeczki
sok z cytryny
2 Łyżeczki
oliwa z oliwek
1 Sztuka
kapusta pekińska
3 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
jabłka
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
ząbek czosnku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę pekińską posiekać. Marchewkę i jabłko obrać, wraz z ogórkami kwaszonymi zetrzeć na jarzynówce.
  2. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i roztartym czosnkiem.
  3. Tak przygotowanym sosem polać surówkę. Wymieszać i odstawić na około 30 minut.

Opis

Smaczna surówka do obiadu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!