Surówka kapuściano paprykowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka kapuściano paprykowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976422135.jpeg&w=3840&q=75)
surówka z kapusty z papryką
0
0 / 0
surówka z kapusty z papryką
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg kapusta biała
5 szczyp. sól, pieprz
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. cebula
2 łyżka nać pietruszki
1 łyżka ocet winny
1 łyżka cukier
4 łyżka olej
Przygotowanie
1
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.
2
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
3
Kapustę poszatkować.
4
Natkę umyć, osuszyć i pokroić.
5
Wszystkie warzywa umieścić w misce, posolić i odstawić na 10 minut.
6
Po tym czasie doprawić pozostałymi przyprawami do smaku i wymieszać.