0

Składniki

1 Kilogram
kapusta biała
5 Szczypt
sól, pieprz
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka żółta
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
nać pietruszki
1 Łyżka
ocet winny
1 Łyżka
cukier
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.
  2. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
  3. Kapustę poszatkować.
  4. Natkę umyć, osuszyć i pokroić.
  5. Wszystkie warzywa umieścić w misce, posolić i odstawić na 10 minut.
  6. Po tym czasie doprawić pozostałymi przyprawami do smaku i wymieszać.

Opis

surówka z kapusty z papryką

Podobne przepisy

Kurczak na sposób tajski

Przepis
Średni Do 1 godz
Kurczak na sposób tajski

Szaszłyki z krewetek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki z krewetek

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Placki z kalafiora, marchewki i jogurtem z sosem pomidorowy...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki z kalafiora, marchewki i jogurtem z sosem pomidorowym

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Sałatka śledziowa z fasolką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka śledziowa z fasolką

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!