Surówka kapuściano paprykowa

m7

surówka z kapusty z papryką
Wartości odżywcze na porcję
Energia
105
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
surówka z kapusty z papryką
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg kapusta biała
5 szczyp. sól, pieprz
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. cebula
2 łyżka nać pietruszki
1 łyżka ocet winny
1 łyżka cukier
4 łyżka olej
Przygotowanie
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Kapustę poszatkować.
Natkę umyć, osuszyć i pokroić.
Wszystkie warzywa umieścić w misce, posolić i odstawić na 10 minut.
Po tym czasie doprawić pozostałymi przyprawami do smaku i wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
105
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.