Surówka kapuściano paprykowa

m7
Surówka kapuściano paprykowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

surówka z kapusty z papryką

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg kapusta biała

5 szczyp. sól, pieprz

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. cebula

2 łyżka nać pietruszki

1 łyżka ocet winny

1 łyżka cukier

4 łyżka olej

Przygotowanie


Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.

Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.

Kapustę poszatkować.

Natkę umyć, osuszyć i pokroić.

Wszystkie warzywa umieścić w misce, posolić i odstawić na 10 minut.

Po tym czasie doprawić pozostałymi przyprawami do smaku i wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

105

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły