0

Składniki

1 Kilogram
kapusta biała
5 Szczypt
sól, pieprz
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka żółta
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
nać pietruszki
1 Łyżka
ocet winny
1 Łyżka
cukier
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.
  2. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
  3. Kapustę poszatkować.
  4. Natkę umyć, osuszyć i pokroić.
  5. Wszystkie warzywa umieścić w misce, posolić i odstawić na 10 minut.
  6. Po tym czasie doprawić pozostałymi przyprawami do smaku i wymieszać.

Opis

surówka z kapusty z papryką

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!