Surówka kapuściano paprykowa

m7
Surówka kapuściano paprykowa

0

0 / 0

surówka z kapusty z papryką

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg kapusta biała

5 szcz. sól, pieprz

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. cebula

2 łyżka nać pietruszki

1 łyżka ocet winny

1 łyżka cukier

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.

2

Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.

3

Kapustę poszatkować.

4

Natkę umyć, osuszyć i pokroić.

5

Wszystkie warzywa umieścić w misce, posolić i odstawić na 10 minut.

6

Po tym czasie doprawić pozostałymi przyprawami do smaku i wymieszać.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły