Surówka do obiadu z sałatą lodową

m7

Połączenie sałaty lodowej ze świeżym ogórkiem, koperkiem i dressingiem na bazie oliwy z oliwek oraz soku z cytryny to idealny dodatek do obiadu. Sałatka jest lekka, orzeźwiająca, smaczna i pełna witamin. Doskonale sprawdzi się w towarzystwie purée ziemniaczanego i pieczonego mięsa. Można ją zaserwować również na przyjęciach na świeżym powietrzu. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
54
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
5 / 2
Połączenie sałaty lodowej ze świeżym ogórkiem, koperkiem i dressingiem na bazie oliwy z oliwek oraz soku z cytryny to idealny dodatek do obiadu. Sałatka jest lekka, orzeźwiająca, smaczna i pełna witamin. Doskonale sprawdzi się w towarzystwie purée ziemniaczanego i pieczonego mięsa. Można ją zaserwować również na przyjęciach na świeżym powietrzu. Smacznego!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
4 szczyp. koper ogrodowy
1 szt. sałata lodowa
3 szt. ogórek
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Sałatę lodową drobno pokroić. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w półplasterki.
Tak przygotowane składniki wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą i pieprzem.
Dodać suszony koperek i ponownie wymieszać. Surówkę przygotować na 30 minut przed podaniem.