Surówka do obiadu z sałatą lodową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Surówka do obiadu z sałatą lodową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1712326058836.jpeg&w=3840&q=75)
Połączenie sałaty lodowej ze świeżym ogórkiem, koperkiem i dressingiem na bazie oliwy z oliwek oraz soku z cytryny to idealny dodatek do obiadu. Sałatka jest lekka, orzeźwiająca, smaczna i pełna witamin. Doskonale sprawdzi się w towarzystwie purée ziemniaczanego i pieczonego mięsa. Można ją zaserwować również na przyjęciach na świeżym powietrzu. Smacznego!
3
5 / 2
Połączenie sałaty lodowej ze świeżym ogórkiem, koperkiem i dressingiem na bazie oliwy z oliwek oraz soku z cytryny to idealny dodatek do obiadu. Sałatka jest lekka, orzeźwiająca, smaczna i pełna witamin. Doskonale sprawdzi się w towarzystwie purée ziemniaczanego i pieczonego mięsa. Można ją zaserwować również na przyjęciach na świeżym powietrzu. Smacznego!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
4 szczyp. koper ogrodowy
1 szt. sałata lodowa
3 szt. ogórek
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Sałatę lodową drobno pokroić. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w półplasterki.
Tak przygotowane składniki wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą i pieprzem.
Dodać suszony koperek i ponownie wymieszać. Surówkę przygotować na 30 minut przed podaniem.