Surówka do obiadu z sałatą lodową

m7
Surówka do obiadu z sałatą lodową

3

5 / 2

Połączenie sałaty lodowej ze świeżym ogórkiem, koperkiem i dressingiem na bazie oliwy z oliwek oraz soku z cytryny to idealny dodatek do obiadu. Sałatka jest lekka, orzeźwiająca, smaczna i pełna witamin. Doskonale sprawdzi się w towarzystwie purée ziemniaczanego i pieczonego mięsa. Można ją zaserwować również na przyjęciach na świeżym powietrzu. Smacznego!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 szczyp. sól, pieprz

4 szczyp. koper ogrodowy

1 szt. sałata lodowa

3 szt. ogórek

2 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Sałatę lodową drobno pokroić. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w półplasterki.

2

Tak przygotowane składniki wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą i pieprzem.

3

Dodać suszony koperek i ponownie wymieszać. Surówkę przygotować na 30 minut przed podaniem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły