1

Składniki

40 Gramów
masło extra
40 Gramów
mąka pszenna
0.5 Szklanki
Porzeczki czerwone
5 Sztuk
pomarańcza
3 Sztuki
białko jaja kurzego
2 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozgrzać piekarnik do 200c.Z jednej pomaańczy wycisnąć sok, a skórkę zetrzeć na tarce.
  2. Pozostałym pomarańczom odciąć czubek i wydrąrzyć środek.Wycisnąć sok z miąszu i połączyć z sokiem z pierwszej pomarańczy.
  3. Masło rozpuścić i wsypać mąkę, lekko zrumienić.
  4. Zdjąć z ognia i wymieszać z sokiem,skórką i cukrem.
  5. Rondel postawić na ogniu i mieszając, gotować do zgęstnienia.
  6. Odstawić by wystygło.Wydrąrzone skórki owinąć w folię i wstawić je do czterech małych foremek.
  7. Ubić białka i powoli połączyć z masą z pomarańczy.
  8. Foremki ustawić na błasze wlać do nich masę i wstawić do piekarnika.
  9. Upiec.Po upieczeniu posypać pudrem i przybrać porzeczkami.

Opis

Suflety są świetnym deserem na zakończenie wykwintnego obiadu.

Podobne przepisy

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!