1

Składniki

40 Gramów
masło extra
40 Gramów
mąka pszenna
0.5 Szklanki
Porzeczki czerwone
5 Sztuk
pomarańcza
3 Sztuki
białko jaja kurzego
2 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rozgrzać piekarnik do 200c.Z jednej pomaańczy wycisnąć sok, a skórkę zetrzeć na tarce.
  2. Pozostałym pomarańczom odciąć czubek i wydrąrzyć środek.Wycisnąć sok z miąszu i połączyć z sokiem z pierwszej pomarańczy.
  3. Masło rozpuścić i wsypać mąkę, lekko zrumienić.
  4. Zdjąć z ognia i wymieszać z sokiem,skórką i cukrem.
  5. Rondel postawić na ogniu i mieszając, gotować do zgęstnienia.
  6. Odstawić by wystygło.Wydrąrzone skórki owinąć w folię i wstawić je do czterech małych foremek.
  7. Ubić białka i powoli połączyć z masą z pomarańczy.
  8. Foremki ustawić na błasze wlać do nich masę i wstawić do piekarnika.
  9. Upiec.Po upieczeniu posypać pudrem i przybrać porzeczkami.

Opis

Suflety są świetnym deserem na zakończenie wykwintnego obiadu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!