Suflet z pomarańczy

m7
Suflet z pomarańczy

1

0 / 0

Suflety są świetnym deserem na zakończenie wykwintnego obiadu.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

40 g masło

40 g mąka pszenna

0.50 szkl. porzeczki czerwone

5 szt. pomarańcza

3 szt. białko jaja kurzego

2 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Rozgrzać piekarnik do 200c.Z jednej pomaańczy wycisnąć sok, a skórkę zetrzeć na tarce.

2

Pozostałym pomarańczom odciąć czubek i wydrąrzyć środek.Wycisnąć sok z miąszu i połączyć z sokiem z pierwszej pomarańczy.

3

Masło rozpuścić i wsypać mąkę, lekko zrumienić.

4

Zdjąć z ognia i wymieszać z sokiem,skórką i cukrem.

5

Rondel postawić na ogniu i mieszając, gotować do zgęstnienia.

6

Odstawić by wystygło.Wydrąrzone skórki owinąć w folię i wstawić je do czterech małych foremek.

7

Ubić białka i powoli połączyć z masą z pomarańczy.

8

Foremki ustawić na błasze wlać do nich masę i wstawić do piekarnika.

9

Upiec.Po upieczeniu posypać pudrem i przybrać porzeczkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

286

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły