Suflet z pomarańczy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Suflet z pomarańczy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976824311.jpeg&w=3840&q=75)
Suflety są świetnym deserem na zakończenie wykwintnego obiadu.
1
0 / 0
Suflety są świetnym deserem na zakończenie wykwintnego obiadu.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
40 g masło
40 g mąka pszenna
0.50 szkl. porzeczki czerwone
5 szt. pomarańcza
3 szt. białko jaja kurzego
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 200c.Z jednej pomaańczy wycisnąć sok, a skórkę zetrzeć na tarce.
Pozostałym pomarańczom odciąć czubek i wydrąrzyć środek.Wycisnąć sok z miąszu i połączyć z sokiem z pierwszej pomarańczy.
Masło rozpuścić i wsypać mąkę, lekko zrumienić.
Zdjąć z ognia i wymieszać z sokiem,skórką i cukrem.
Rondel postawić na ogniu i mieszając, gotować do zgęstnienia.
Odstawić by wystygło.Wydrąrzone skórki owinąć w folię i wstawić je do czterech małych foremek.
Ubić białka i powoli połączyć z masą z pomarańczy.
Foremki ustawić na błasze wlać do nich masę i wstawić do piekarnika.
Upiec.Po upieczeniu posypać pudrem i przybrać porzeczkami.