0

Składniki

100 Gramów
ingridient
Dżem Łowicz z czarnego bzu
1 Łyżka
sok z cytryny
2 Sztuki
białko jaja kurzego
60 Gramów
cukier
1 Łyżeczka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kokilki wysmaruj masłem i wysyp brzegi cukrem.
  2. Dżem wymieszaj z sokiem z cytryny. Białka ubij mikserem, następnie dodając stopniowo cukier ubijaj tak długo, aż powstanie gładka szklista i sztywna piana.
  3. Delikatnie mieszając łyżką dodaj dżem do białek. Wkładaj do przygotowanych kokilek.
  4. Piecz przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Podawaj tuż po przygotowaniu, gdyż suflety szybko opadają.

Opis

Przepis na tradycyjny suflet podany z dżemem z czarnego bzu. Wystarczy zaledwie kilka składników, by w prosty sposób przygotować pyszny deser. Zaopatrz się we wspomniany dżem z czarnego bzu, sok z cytryny, białka, cukier i masło. Wymieszaj sok z cytryny z dżemem, ubij białka i dodaj do nich cukier. Delikatnie mieszając dodaj dżem. Wykładaj do naczynia i piecz ok. 15 minut. Suflet z dżemem najlepiej podawać zaraz po upieczeniu.

Podobne przepisy

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Piernikowe bombki na choinkę

Przepis
Średni Do 2 godz
Piernikowe bombki na choinkę

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Ciasto z kruszonką i pianką truskawkową

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kruszonką i pianką truskawkową

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!