Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Przepis na tradycyjny suflet podany z dżemem z czarnego bzu. Wystarczy zaledwie kilka składników, by w prosty sposób przygotować pyszny deser. Zaopatrz się we wspomniany dżem z czarnego bzu, sok z cytryny, białka, cukier i masło. Wymieszaj sok z cytryny z dżemem, ubij białka i dodaj do nich cukier. Delikatnie mieszając dodaj dżem. Wykładaj do naczynia i piecz ok. 15 minut. Suflet z dżemem najlepiej podawać zaraz po upieczeniu.
100 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Łyżka |
sok z cytryny
|
|
2 | Sztuki |
białko jaja kurzego
|
|
60 | Gramów |
cukier
|
|
1 | Łyżeczka |
masło
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |