Suflet cytrynowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Suflet cytrynowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692098.jpeg&w=3840&q=75)
Zastanawiasz się, jaki jest sprawdzony przepis na suflet cytrynowy? Już nie szukaj. Ten suflet zrobisz w 15 minut i na pewno Ci się uda! Najlepszy przepis na suflet.
0
3.7 / 6
Zastanawiasz się, jaki jest sprawdzony przepis na suflet cytrynowy? Już nie szukaj. Ten suflet zrobisz w 15 minut i na pewno Ci się uda! Najlepszy przepis na suflet.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. jajko
20 g cukier puder
1 łyżecz. mąka ziemniaczana
0.50 szt. sok z cytryny
1 łyżecz. masło
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
Przygotowanie
Jajko zanurzamy na 2 sekundy we wrzątku, następnie oddzielamy białko od żółtka. Żółtko ucieramy z cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną i dodajemy sok z cytryny.
Białko ubijamy na sztywną pianę. Foremkę- kokilkę- smarujemy dokładnie wewnątrz masłem. Masę żółtkowo cukrową mieszamy delikatnie z ubitą pianą z białka i przekładam do foremki, prawie do pełna- zostawiając 3 mm od krawędzi naczynia.
Suflet pieczemy w 190 stopniach Celsjusza przez ok 10 minut.