Strudel z kapustą pekińską

m7
Strudel z kapustą pekińską

1

0 / 0

Miałam ochotę na nietypową kolację myślałam cały dzień co by tu zjeść i wpadłam na ten strudel kapuściany. Jest naprawdę rewelacyjny. Spróbuj go i ty!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szcz. vegeta

140 g ciasto francuskie

0.30 szt. kapusta pekińska

1 szt. parówka wieprzowa cienka

1 szt. cebula mała

1 szt. serek topiony o smaku szynki

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Kapustę, cebulę oraz parówkę pokroić w małą kostkę. Wrzucić na roztopione masło na patelnię i smażyć na małym ogniu około 7 minut , mieszając co jakiś czas. Gdy wszystko będzie miękkie, upieczone dodać serek topiony i satarnnie wszystko wymieszać tak aby serek się rozpuścił. Doprawić wegetą i pieprzem do smaku. Gotowy farsz wystudzić. Farsz wyłożyć na środek ciasta francuskiego i obydwa boki połączyć ze sobą tak żeby powstał strudel, końce ciasta zlepić. Ponacinać delikatnie nożem na górze. Piec ok 10-15 minut.Pilnować podczas pieczenia! Każdy piekarnik jest inny!!Podawać od razu po upieczeniu.Ciepłe.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły