Strudel z kapustą pekińską
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Strudel z kapustą pekińską](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973118498.jpeg&w=3840&q=75)
Miałam ochotę na nietypową kolację myślałam cały dzień co by tu zjeść i wpadłam na ten strudel kapuściany. Jest naprawdę rewelacyjny. Spróbuj go i ty!
1
0 / 0
Miałam ochotę na nietypową kolację myślałam cały dzień co by tu zjeść i wpadłam na ten strudel kapuściany. Jest naprawdę rewelacyjny. Spróbuj go i ty!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. vegeta
140 g ciasto francuskie
0.30 szt. kapusta pekińska
1 szt. parówka wieprzowa cienka
1 szt. cebula mała
1 szt. serek topiony o smaku szynki
1 łyżka masło
Przygotowanie
Kapustę, cebulę oraz parówkę pokroić w małą kostkę. Wrzucić na roztopione masło na patelnię i smażyć na małym ogniu około 7 minut , mieszając co jakiś czas. Gdy wszystko będzie miękkie, upieczone dodać serek topiony i satarnnie wszystko wymieszać tak aby serek się rozpuścił. Doprawić wegetą i pieprzem do smaku. Gotowy farsz wystudzić. Farsz wyłożyć na środek ciasta francuskiego i obydwa boki połączyć ze sobą tak żeby powstał strudel, końce ciasta zlepić. Ponacinać delikatnie nożem na górze. Piec ok 10-15 minut.Pilnować podczas pieczenia! Każdy piekarnik jest inny!!Podawać od razu po upieczeniu.Ciepłe.