Strudel z kapustą pekińską

m7
Strudel z kapustą pekińską

1

0 / 0

Miałam ochotę na nietypową kolację myślałam cały dzień co by tu zjeść i wpadłam na ten strudel kapuściany. Jest naprawdę rewelacyjny. Spróbuj go i ty!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. vegeta

140 g ciasto francuskie

0.30 szt. kapusta pekińska

1 szt. parówka wieprzowa cienka

1 szt. cebula mała

1 szt. serek topiony o smaku szynki

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Kapustę, cebulę oraz parówkę pokroić w małą kostkę. Wrzucić na roztopione masło na patelnię i smażyć na małym ogniu około 7 minut , mieszając co jakiś czas. Gdy wszystko będzie miękkie, upieczone dodać serek topiony i satarnnie wszystko wymieszać tak aby serek się rozpuścił. Doprawić wegetą i pieprzem do smaku. Gotowy farsz wystudzić. Farsz wyłożyć na środek ciasta francuskiego i obydwa boki połączyć ze sobą tak żeby powstał strudel, końce ciasta zlepić. Ponacinać delikatnie nożem na górze. Piec ok 10-15 minut.Pilnować podczas pieczenia! Każdy piekarnik jest inny!!Podawać od razu po upieczeniu.Ciepłe.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1151

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

61

gram

Tłuszcze

82

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły