Strudel z kapustą pekińską
m7
Miałam ochotę na nietypową kolację myślałam cały dzień co by tu zjeść i wpadłam na ten strudel kapuściany. Jest naprawdę rewelacyjny. Spróbuj go i ty!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1151
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
61
gram
Tłuszcze
82
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Miałam ochotę na nietypową kolację myślałam cały dzień co by tu zjeść i wpadłam na ten strudel kapuściany. Jest naprawdę rewelacyjny. Spróbuj go i ty!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. vegeta
140 g ciasto francuskie
0.30 szt. kapusta pekińska
1 szt. parówka wieprzowa cienka
1 szt. cebula mała
1 szt. serek topiony o smaku szynki
1 łyżka masło
Przygotowanie
Kapustę, cebulę oraz parówkę pokroić w małą kostkę. Wrzucić na roztopione masło na patelnię i smażyć na małym ogniu około 7 minut , mieszając co jakiś czas. Gdy wszystko będzie miękkie, upieczone dodać serek topiony i satarnnie wszystko wymieszać tak aby serek się rozpuścił. Doprawić wegetą i pieprzem do smaku. Gotowy farsz wystudzić. Farsz wyłożyć na środek ciasta francuskiego i obydwa boki połączyć ze sobą tak żeby powstał strudel, końce ciasta zlepić. Ponacinać delikatnie nożem na górze. Piec ok 10-15 minut.Pilnować podczas pieczenia! Każdy piekarnik jest inny!!Podawać od razu po upieczeniu.Ciepłe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1151
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
61
gram
Tłuszcze
82
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.