Strudel w budyniu
m7
Pyszny pomysł na deser - strudel w budyniu.Opis zrobienia strudla pochodzi od użytkownika "gosia" mam nadzieje ze nie będzie zła że zaporzyczyłam:) ja strudel proponuje zrobić w budyniu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1097
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
149
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszny pomysł na deser - strudel w budyniu.Opis zrobienia strudla pochodzi od użytkownika "gosia" mam nadzieje ze nie będzie zła że zaporzyczyłam:) ja strudel proponuje zrobić w budyniu
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
0.50 kostka masło
1 szkl. mąka pszenna
0.50 szkl. zimna woda
0.50 szkl. cukier puder
1 szt. budyń waniliowy
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. gruszki
1 szt. cukier waniliowy
2 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Mąkę przesiać,dodać masło,żółtko,szczyptę soli i zimną wodę.
Wyrobić gładkie,elastyczne ciasto( nie powinno lepić się do rąk). Odstawić do lodówki na 2 godziny.
Gruszki umyć ,cienko obrać ,usunąć gniazda.
Miąższ pokroić w drobną kosteczkę, a następnie wymieszać z cukrem waniliowym i kandyzowanymi owocami.Ciasto wyłożyć na oproszoną mąką stolnicę i cienko rozwałkować na duży prostokąt.
Jajko rozmącić i posmarować nim płat ciasta, posypać bułką tartą. Na przygotowanym cieście rozłożyć owoce.
Całość zwinąć ,przełożyć na przykrytą wysmarowanym pergaminem blachę.Wierzch posmarować resztą jajka .
Piec 45 minut w temperaturze 200 st. C.Upieczony strudel ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu i w gotowy włóż strudel.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1097
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
149
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.