Strudel w budyniu

m7
Strudel w budyniu

1

0 / 0

Pyszny pomysł na deser - strudel w budyniu.Opis zrobienia strudla pochodzi od użytkownika "gosia" mam nadzieje ze nie będzie zła że zaporzyczyłam:) ja strudel proponuje zrobić w budyniu

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

0.50 kostka masło

1 szkl. mąka pszenna

0.50 szkl. zimna woda

0.50 szkl. cukier puder

1 szt. budyń waniliowy

2 szt. jaja kurze całe

4 szt. gruszki

1 szt. cukier waniliowy

2 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Mąkę przesiać,dodać masło,żółtko,szczyptę soli i zimną wodę.

2

Wyrobić gładkie,elastyczne ciasto( nie powinno lepić się do rąk). Odstawić do lodówki na 2 godziny.

3

Gruszki umyć ,cienko obrać ,usunąć gniazda.

4

Miąższ pokroić w drobną kosteczkę, a następnie wymieszać z cukrem waniliowym i kandyzowanymi owocami.Ciasto wyłożyć na oproszoną mąką stolnicę i cienko rozwałkować na duży prostokąt.

5

Jajko rozmącić i posmarować nim płat ciasta, posypać bułką tartą. Na przygotowanym cieście rozłożyć owoce.

6

Całość zwinąć ,przełożyć na przykrytą wysmarowanym pergaminem blachę.Wierzch posmarować resztą jajka .

7

Piec 45 minut w temperaturze 200 st. C.Upieczony strudel ostudzić i posypać cukrem pudrem.

8

Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu i w gotowy włóż strudel.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1097

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

149

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły