Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Kostki
masło
1 Szklanka
mąka pszenna
0.5 Szklanki
Zimna woda
0.5 Szklanki
cukier puder
1 Sztuka
budyń waniliowy
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Sztuki
Gruszki
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
bułka tarta
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać,dodać masło,żółtko,szczyptę soli i zimną wodę.
  2. Wyrobić gładkie,elastyczne ciasto( nie powinno lepić się do rąk). Odstawić do lodówki na 2 godziny.
  3. Gruszki umyć ,cienko obrać ,usunąć gniazda.
  4. Miąższ pokroić w drobną kosteczkę, a następnie wymieszać z cukrem waniliowym i kandyzowanymi owocami.Ciasto wyłożyć na oproszoną mąką stolnicę i cienko rozwałkować na duży prostokąt.
  5. Jajko rozmącić i posmarować nim płat ciasta, posypać bułką tartą. Na przygotowanym cieście rozłożyć owoce.
  6. Całość zwinąć ,przełożyć na przykrytą wysmarowanym pergaminem blachę.Wierzch posmarować resztą jajka .
  7. Piec 45 minut w temperaturze 200 st. C.Upieczony strudel ostudzić i posypać cukrem pudrem.
  8. Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu i w gotowy włóż strudel.

Opis

Pyszny pomysł na deser - strudel w budyniu.Opis zrobienia strudla pochodzi od użytkownika "gosia" mam nadzieje ze nie będzie zła że zaporzyczyłam:) ja strudel proponuje zrobić w budyniu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!