Strudel jabłkowy

decomorreno
Strudel jabłkowy

Średnia 5 / 3

Oceń!

Strudel jabłkowy to ciasto dla tych, którym w zwykłej szarlotce jabłek zawsze mało! Kruche ciasto w wersji czekoladowej idealnie komponuje się z cynamonowymi jabłkami. Najlepszy na ciepło, podany z gałką lodów waniliowych lub czekoladowych.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

20 g kakao decomorreno

250 g mąka lubella puszysta tortowa

60 g cukier

1 szt. jajko

150 g masło

3 łyżka śmietana

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 kg jabłka

80 g cukier

40 g masło

2 łyżecz. cynamon

50 g bułka tarta

1 szt. jajko

1 łyżecz. cynamon

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

364

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły