Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Strudel jabłkowy to ciasto dla tych, którym w zwykłej szarlotce jabłek zawsze mało! Kruche ciasto w wersji czekoladowej idealnie komponuje się z cynamonowymi jabłkami. Najlepszy na ciepło, podany z gałką lodów waniliowych lub czekoladowych.
Ciasto: |
|||
20 | Gramów | ||
![]() |
|||
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
60 | Gramów |
cukier
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
150 | Gramów |
masło
|
|
3 | Łyżki |
śmietana
|
|
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
Nadzienie: |
|||
0.5 | Kilograma |
jabłka
|
|
80 | Gramów |
cukier
|
|
40 | Gramów |
masło
|
|
2 | Łyżeczki |
cynamon
|
|
50 | Gramów |
bułka tarta
|
|
Dodatkowo: |
|||
1 | Sztuka |
jajko
|
|
1 | Łyżeczka |
cynamon
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |