0

Składniki

2 Szczypty
sól
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
skórka z cytryny
3 Łyżki
Śmietana 22%
2 Łyżki
cukier puder
40 Dekagramów
mąka
15 Dekagramów
masło
5 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rozwałkowujemy na duży prostokąt. Pokrywamy nadzieniem z puszki lub robimy mak sami. Zwijamy. Dajemy na blachę i zostawiamy przykryte ściereczka na godzinę.
  2. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.
  3. Drożdże rozprowadzamy śmietaną. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy niezbyt ścisłe, lśniące ciasto.

Opis

Szybki, dobry. Zawsze wychodzi smaczny.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!