Strucla z makiem

m7
Strucla z makiem

0

0 / 0

Szybka i dobra strucla z makiem zawsze wychodzi. Z kubkiem gorącego kakao lub kawy smakuje najlepiej.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


40 porcji

Składniki

2 szcz. sól

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. skórka z cytryny

3 łyżka śmietana 22%

2 łyżka cukier puder

40 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

15 dek. masło

5 dek. drożdże

Przygotowanie


1

Drożdże rozprowadzamy śmietaną. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy niezbyt ścisłe, lśniące ciasto.

2

Rozwałkowujemy na duży prostokąt. Pokrywamy nadzieniem z puszki lub robimy mak sami. Zwijamy. Dajemy na blachę i zostawiamy przykryte ściereczka na godzinę.

3

Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły