Strucla z makiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Strucla z makiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973701734.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka i dobra strucla z makiem zawsze wychodzi. Z kubkiem gorącego kakao lub kawy smakuje najlepiej.
0
0 / 0
Szybka i dobra strucla z makiem zawsze wychodzi. Z kubkiem gorącego kakao lub kawy smakuje najlepiej.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
40 porcji
Składniki
2 szczyp. sól
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. skórka z cytryny
3 łyżka śmietana 22%
2 łyżka cukier puder
40 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
15 dag. masło
5 dag. drożdże
Przygotowanie
1
Drożdże rozprowadzamy śmietaną. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy niezbyt ścisłe, lśniące ciasto.
2
Rozwałkowujemy na duży prostokąt. Pokrywamy nadzieniem z puszki lub robimy mak sami. Zwijamy. Dajemy na blachę i zostawiamy przykryte ściereczka na godzinę.
3
Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.