Strucla z makiem
m7
Szybka i dobra strucla z makiem zawsze wychodzi. Z kubkiem gorącego kakao lub kawy smakuje najlepiej.
0
0 / 0
Szybka i dobra strucla z makiem zawsze wychodzi. Z kubkiem gorącego kakao lub kawy smakuje najlepiej.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
40 porcji
Składniki
2 szcz. sól
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. skórka z cytryny
3 łyżka śmietana 22%
2 łyżka cukier puder
40 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna
15 dek. masło
5 dek. drożdże
Przygotowanie
1
Drożdże rozprowadzamy śmietaną. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy niezbyt ścisłe, lśniące ciasto.
2
Rozwałkowujemy na duży prostokąt. Pokrywamy nadzieniem z puszki lub robimy mak sami. Zwijamy. Dajemy na blachę i zostawiamy przykryte ściereczka na godzinę.
3
Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.