Strucla z jagodami

m7
Strucla z jagodami

0

0 / 0

Gdy tylko zaczyna się sezon na jagody zabieramy się za wypieki. Polecamy struclę pełną jagód, które brudzą buzie i palce. Pycha!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

300 mleko uht 3,2%

1 szcz. sól

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. czarne jagody

20 dek. cukier

25 dek. masło roślinne

5 dek. drożdże

Przygotowanie


1

Pół szklanki mleka należy wymieszać ze świeżymi drożdżami i łyżką cukru, odstawić do wyrośnięcia.

2

Żółtka utrzeć z cukrem, mąkę połączyć z rozczynem, żółtkami, stopionym masłem, mlekiem i szczyptą soli, wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.

3

Rozwałkować je, włożyć do blaszki warstwami przekładając je jagodami.

4

Ciasto należy piec przez około 60 minut w temp. 180 stopni.

5

Ciasto można polukrować lub przed upieczeniem posypać kruszonką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły