Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Nie wyobrażam sobie Świąt bez strucli makowej. W tym roku urozmaiciłam ją białą czekoladą i pestkami granatu.
3 | Szklanki | ||
![]() |
|||
1 | Szklanka |
mleko UHT 3,2%
|
|
1 | Kostka |
masło śmietankowe
|
|
6 | Sztuk |
ŻÓŁTKA
|
|
50 | Gramów |
Świeże drożdże
|
|
5 | Łyżek |
cukier
|
|
1 | Szczypta |
Biała sól
|
|
Nadzienie: |
|||
1 | Puszka |
Masa makowa
|
|
6 | Sztuk |
białko jaja kurzego
|
|
3 | Łyżki |
Kasza manna surowa
|
|
1 | Łyżka |
cukier
|
|
3 | Łyżki |
Bakalie
|
|
Dodatki: |
|||
200 | Gramów |
Biała czekolada
|
|
3 | Łyżki |
śmietanka kremowa 30%
|
|
0.5 | Sztuki |
Granat
|
|
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |