Strogonow wegetariański
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Strogonow wegetariański](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973364007.jpeg&w=3840&q=75)
Niewiele mu brakuje do mięsnego odpowiednika - beef strogonowa (niektórzy nawet twierdzą, że jest lepszy od pierwowzoru). Idealne dla wegetarian, ale gwarantuję że mięsożercy nie połapią się, że to soja.
0
5 / 1
Niewiele mu brakuje do mięsnego odpowiednika - beef strogonowa (niektórzy nawet twierdzą, że jest lepszy od pierwowzoru). Idealne dla wegetarian, ale gwarantuję że mięsożercy nie połapią się, że to soja.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. majeranek
200 g krajanka sojowa
3 szt. cebula
0.50 szt. papryka czerwona
2 szt. czosnek
1 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
2 łyżka mąka pszenna
3 łyżka śmietana
1 łyżka nać pietruszki
4 pęcz. koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
Krajankę sojową przygotować wg przepisu na opakowaniu (gotować w bulionie około 4 minut) i odsączyć.
Cebulę pokroić w ósemki, paprykę w paseczki.
Poddusić cebulę i czosnek na maśle (można dodać trochę oliwy).
Dodać krajankę sojową i zalać szklanką wody. Przyprawić i gotować około 5 minut. Dodać koncentrat i gotować kolejne 10 minut.
Zaprawić mąką i śmietaną. Doprawić do smaku. Na końcu posypać natką pietruszki.