Strogonow wegetariański

m7
Strogonow wegetariański

0

5 / 1

Niewiele mu brakuje do mięsnego odpowiednika - beef strogonowa (niektórzy nawet twierdzą, że jest lepszy od pierwowzoru). Idealne dla wegetarian, ale gwarantuję że mięsożercy nie połapią się, że to soja.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. papryka słodka

1 szcz. majeranek

200 g krajanka sojowa

3 szt. cebula

0.50 szt. papryka czerwona

2 szt. czosnek

1 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

2 łyżka mąka pszenna

3 łyżka śmietana

1 łyżka nać pietruszki

4 pęcz. koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

Krajankę sojową przygotować wg przepisu na opakowaniu (gotować w bulionie około 4 minut) i odsączyć.

2

Cebulę pokroić w ósemki, paprykę w paseczki.

3

Poddusić cebulę i czosnek na maśle (można dodać trochę oliwy).

4

Dodać krajankę sojową i zalać szklanką wody. Przyprawić i gotować około 5 minut. Dodać koncentrat i gotować kolejne 10 minut.

5

Zaprawić mąką i śmietaną. Doprawić do smaku. Na końcu posypać natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły