Strogonow

maspexdigital
Strogonow

1

4 / 3

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 koncentrat bulionu drobiowego krakus

1.50 l woda

2 szt. saszetka koncentratu pomidorowego łowicz 30%

500 g udziec wołowy

2 szt. cebula

300 g pieczarki

2 szt. papryka czerwona

3 łyżka olej

50 śmietana 30%

0.50 pęcz. szczypiorek

1 łyżka sól, pieprz

Przygotowanie


1

Na rozgrzanej patelni z olejem przesmaż pokrojone w paski mięso i paprykę przez 5 minut. Następnie na tej samej patelni smaż pokrojoną w pióra cebulę i posiekane pieczarki przez 4 minuty. Całość przełóż do garnka

2

Do garnka wlej Koncentrat bulionu Krakus, wodę i Koncentrat pomidorowy Łowicz, duś aż mięso będzie miękkie

3

Na koniec zabiel gulasz śmietaną oraz dopraw solą i pieprzem

4

Strogonowa podawaj z posiekanym szczypiorkiem

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

401

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły