Strogonow
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
401
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4 / 3
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 koncentrat bulionu drobiowego krakus
1.50 l woda
2 szt. saszetka koncentratu pomidorowego łowicz 30%
500 g udziec wołowy
2 szt. cebula
300 g pieczarki
2 szt. papryka czerwona
3 łyżka olej
50 śmietana 30%
0.50 pęcz. szczypiorek
1 łyżka sól, pieprz
Przygotowanie
Na rozgrzanej patelni z olejem przesmaż pokrojone w paski mięso i paprykę przez 5 minut. Następnie na tej samej patelni smaż pokrojoną w pióra cebulę i posiekane pieczarki przez 4 minuty. Całość przełóż do garnka
Do garnka wlej Koncentrat bulionu Krakus, wodę i Koncentrat pomidorowy Łowicz, duś aż mięso będzie miękkie
Na koniec zabiel gulasz śmietaną oraz dopraw solą i pieprzem
Strogonowa podawaj z posiekanym szczypiorkiem
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
401
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.