0
Średnia: 4.5 (głosów: 2)

Składniki

300 Mililitrów
ingridient
koncentrat bulionu drobiowego Krakus
1.5 Litra
woda
2 Sztuki
ingridient
Saszetka koncentratu pomidorowego Łowicz 30%
500 Gramów
Udziec wołowy
2 Sztuki
cebula
300 Gramów
pieczarki
2 Sztuki
papryka czerwona
3 Łyżki
olej
50 Mililitrów
Śmietana 30%
0.5 Pęczka
szczypiorek
1 Łyżka
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzanej patelni z olejem przesmaż pokrojone w paski mięso i paprykę przez 5 minut. Następnie na tej samej patelni smaż pokrojoną w pióra cebulę i posiekane pieczarki przez 4 minuty. Całość przełóż do garnka
  2. Do garnka wlej Koncentrat bulionu Krakus, wodę i Koncentrat pomidorowy Łowicz, duś aż mięso będzie miękkie
  3. Na koniec zabiel gulasz śmietaną oraz dopraw solą i pieprzem
  4. Strogonowa podawaj z posiekanym szczypiorkiem

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Schab po warszawsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Schab po warszawsku

Pierogi z surowym mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z surowym mięsem mielonym

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!