Strasznie Pyszne Spaghetti Bolognese
cocosina
Dzieci uwielbiają makaron! Dzieci uwielbiają spaghetti! Podany w tej formie smakuje jeszcze lepiej i znika z talerza bardzo szybko. Można przemycić w ten sposób warzywa, można podać z mięsem z kurczaka lub z indyka. Bawmy się, to sprawia radość całej rodzinie :). Smacznego!
0
0 / 0
Dzieci uwielbiają makaron! Dzieci uwielbiają spaghetti! Podany w tej formie smakuje jeszcze lepiej i znika z talerza bardzo szybko. Można przemycić w ten sposób warzywa, można podać z mięsem z kurczaka lub z indyka. Bawmy się, to sprawia radość całej rodzinie :). Smacznego!
15
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
500 dek. makaron lubella spaghetti
500 dek. mięso mielone
1 opak. przecier pomidorowy łowicz
2 szt. ogórki konserwowe krakus
1 szt. cebula
1 szt. marchew
1 szt. pietruszka korzeń
0.50 łyżeczka papryka czerwona słodka
1 szcz. pieprz, sól do smaku
1 łyżka oregano
4 łyżka oliwa z oliwek
2 plast. ser mozzarella
1 szt. oliwki czarne
1 plast. papryka czerwona
1 szcz. parmezan
Przygotowanie
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć razem z mięsem mielonym na dużej patelni z dodatkiem oliwy, doprawić do smaku oregano, papryką, solą i pieprzem, cały czas mieszając.
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa i poddusić ok. 10-15 minut.
Dodać przecier pomidorowy. Gotować 5-10 minut.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
Porcje makaronu wyłożyć na talerze. Polać wierzch sosem bolognese i posypać startym parmezanem. Z plastrów mozzarelli, oliwek i kawałków papryki czerwonej zrobić oczy. Z ogórków konserwowych wyciąć buzię i zrobić uszy. Smacznego!